Antonescu are dubii în privinţa susţinerii sale ca şi candidat USL la Preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat vineri că pentru PSD nu este clar cine este prezidenţiabilul Alianţei, precizând că nu va accepta să fie candidat din partea USL sub orice formă, ci doar dacă se respectă anumite valori.

„Lămuririle care trebuiau clarificate în public erau că asupra mea nu se pot face presiuni de la Cluj, Craiova, din alte părţi. Că nu-mi doresc să fiu sub orice formă candidat al USL-ului dacă nu se respectă nişte valori şi un program. PNL a spus că face USL şi l-a făcut. PNL  a spus că face şi suţine un Guvern condus de Victor Ponta, şi le-a făcut. La PSD am văzut că nu este clar“, a afirmat Antonescu, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, făcând referire la candidatura sa la Preşedinţie.

Liderul liberalilor a mai precizat că nu-l deranjează discuţiile din interiorului PSD, ci ceea ce se transmite public. „Este un lucru absolut normal ca în interiorul unui partid să se discute, nu mă deranjează, se discută şi în PNL, problema este ce mesaje se dau pentru opinia publică. În momentul în care se dă că Antonescu este la mâna noastră. Acest lucru nu este acceptabil“, a mai adugat Antonescu.

Roşia Montană, motiv de dispută

În 9 septembrie, cu doar o oră înainte ca Parlamentul să decidă constitutirea Comisiei speciale care să dezbată proiectul Roşia Montană, Antonescu a ieşit public şi a declarat că PNL nu va susţine acest proiect. La scurt timp, premierul a decis că o astfel de comisie nu-şi mai are rostul şi a cerut Parlamentului să respingă proiectul, motivându-şi solicitarea prin faptul că doi lideri importanţi, Crin Antonescu şi Vasile Blaga, s-au exprimat deja în defavoarea proiectului. Din acel moment a început un tăvălug de declaraţii în contradictoriu între Ponta şi Antonescu.

În prima instanţă, declaraţia lui Antonescu nu i-a picat bine premierului. Ponta a subliniat că în ultima vreme liberalul a devenit foarte ironic şi că discursurile sale sunt croite mai mult pentru presă. În acelaşi timp, premierul i-a atras atenţia liberalului că are o atitudine greşită şi un limbaj de tip „Traian Băsescu“, iar dacă nu mai doreşte susţinerea PSD, nici nu o va mai avea.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la finalul şedinţei plenului reunit, că a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu şi au ajuns la un consens. “Ne-am împăcat”, a adăugat acesta. Totodată, premierul a precizat că orice viitor conflict va fi tranşat în interiorul alianţei USL, fără a mai fi făcut public.

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat miercuri că au existat lucruri în relaţia cu partenerul de coaliţie, Victor Ponta, care au trebuit să fie reglate, din păcate, în public. Au fost nişte lucruri care până la urmă au trebuit să fie reglate din păcate public, eu cred însă şi am spus-o şi în momentele mai încordate, avem nişte angajamente atât de serioase, nu atât între noi, cât în faţa cetăţenilor şi nu ne putem juca cu ele. Dacă sunt neclarităţi, după cum vedeţi, le putem clarifica şi merge mai departe“, a afirmat preşedintele liberalilor, aflat într-o vizită în Elveţia.

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu, despre relaţia cu Ponta: „Au fost lucruri care au trebuit să fie reglate în public“

Ruptura Ponta-Antonescu a durat o zi

Ponta: „M-am împăcat cu Antonescu”

 



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite