Amenințarea primarului Nicușor Dan adresată polițiștilor locali în cazul IOR: „Vor fi consecințe!”

0
Publicat:

O înregistrare audio prezentată de ziarul Cetățeanul arată cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, folosește amenințări pentru a-i determina pe polițiștii locali să aplice o amendă de 35 milioane de euro. După ce polițiștii au refuzat să aplice sancțiunea, Nicușor Dan s-a ținut de cuvânt și i-a demis pe șefii Poliției Locale.

Inquam Photo
Inquam Photo

Amenințarea a fost rostită într-o ședință convocată de primarul general, în iulie 2023, la care au participat directorul general al Poliției Locale București de la acea vreme, Daniel Mihai Rășică, directorul executiv adjunct al Direcției Control, Constantin Maximilian și Răzvan Florea, șef serviciu în cadrul Serviciului Control Ecologie și Protecția Mediului, cel căruia, în scandalul edilul i-a cerut să aplice respectiva sancțiune proprietarului terenului de lângă parcul IOR, potrivit sursei citate.

Nicușor Dan: „Dacă nu aplicaţi sancțiunea așa cum spun eu, vor fi consecințe!”

Potrivit înregistrării, reprezentanții Poliției Locale i-au explicat lui Nicușor Dan că sancțiunea poate fi aplicată doar persoanei care a comis fapta, nu proprietarului și că, atâta vreme cât nu există o dovadă că proprietarul are vreo vină, acesta nu poate fi amendat.

Nicușor Dan: „Schimb dispoziția de primar, mă numesc agent constatator, dar asta o să aibă niște urmări!”

Dialogul dintre primarul general Nicușor Dan și Răzvan Florea a fost publicat de Cetățeanul:

Nicușor Dan: Deci, o dați sau nu o dați? Asta e singura întrebare. Că, nu mai… M-am săturat de veșnice discuții. Azi, la ora 12.00, veți da această amendă așa cum a solicitat primarul sau nu? Dacă nu, să-mi spuneți… Nu-i mai convocăm, anulăm convocarea, trimitem executor, schimb dispoziția de primar, mă numesc agent constatator, dar asta o să aibă niște urmări!

Răzvan Florea: V-am spus, dacă găsim toate elementele ca să putem da această sancțiune, o dăm. Dar, momentan, nu le avem.

Nicușor Dan: Deci, nu o dați…

Răzvan Florea: (...) Nu pot să incriminez proprietarii, ci persoana care a făcut acea faptă, contravenientul.

Nicușor Dan: Deci, nu o dați în forma în care am solicitat-o eu…

În octombrie anul trecut, primarul a anunțat schimbarea conducerii Poliției Locale a Municipiului București pentru mai multe „deficiențe” .

Director general al Poliției Locale a fost numit Eduard Stroe, adus prin detașare de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), după ce acesta a aplicat, personal, în calitate de „agent constatator”, amenda de 35 milioane euro solicitată de  Nicușor Dan, potrivit sursei citate.

Redăm înregistrarea video a conferinței susținute de Nicușor Dan pe 16 noiembrie 2023 la sediul PMB pe tema retrocedării Parcului IOR, în care edilul a amintit și de amenda de 35 de milioane de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite