Robert Negoiţă cere Municipalităţii o acţiune în instanţă pentru recuperarea suprafeţei retrocedate din parcul IOR

0
Publicat:

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a făcut apel, marţi, la primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pentru a iniţia o acţiune în instanţă de recuperare a suprafeţei retrocedate din parcul IOR.

Robert negoiță FOTO: Inquam Photos
Robert negoiță FOTO: Inquam Photos

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au scris, marţi, pe Facebook, că edilul Negoiţă a fost în zona retrocedată şi a declarat că este o urgenţă rezolvarea acestei probleme, pentru că zona verde se degradează pe zi ce trece, interesul proprietarilor fiind acela de a scăpa de copacii de acolo pentru a construi, anunță Agerpres.

"Nicuşor Dan a zis acum mai bine de 2 luni că are nevoie de 6 săptămâni să analizeze dosarul pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 3 împreună cu ONG-urile de protecţia mediului din Bucureşti. Au trecut demult cele 6 săptămâni şi mă întreb ce e de analizat în condiţiile în care deja o instanţă a spus că retrocedarea este ilegală. Primarul General este singurul care poate iniţia o nouă acţiune în instanţă pentru ca acest spaţiu verde să revină în folosinţa cetăţenilor Sectorului 3. Fac apel la primarul Capitalei să se trezească şi să acţioneze", a declarat Robert Negoiţă.

Conform reprezentanţilor autorităţii locale, 12 hectare de spaţiu verde din parcul IOR au fost retrocedate în 2005, prin decizia primarului general, dispoziţie pe care Primăria Sectorului 3 a contestat-o, în dezacord cu proprietarul terenului, dar şi cu Primăria Generală, care, în toţi cei 10 ani de procese, a susţinut în faţa instanţei păstrarea dispoziţiei de retrocedare emise în 2005.

În primă instanţă, judecătorii au dat dreptate Primăriei Sectorului 3, considerând că retrocedarea s-a făcut ilegal, însă chiar Primăria Capitalei alături de proprietar a contestat decizia şi procesul a fost pierdut. Concret, fără a intra pe fond, a doua instanţă a considerat că, atâta timp cât Primăria Sectorului 3 nu era nici proprietar, nici administrator al terenului, doar Primăria Municipiului Bucureşti, care la acea dată era proprietar şi administrator al celor 12 hectare, poate solicita anularea dispoziţiei din 18 mai 2005 de restituire în natură a primarului general. Aşadar, singura instituţie care ar avea dreptul să conteste este Primăria Capitalei, au mai transmis reprezentanţii autorităţii locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite