Alina Gorghiu: Atitudinea publică a PSD este una înşelătoare. România trebuie să fie pusă peste interesele de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că deşi în ultimul timp formaţiunea pe care o reprezintă a dialogat cu politicienii social-democraţi, PSD rămâne în continuare principalul adversar politic.

Alina Gorghiu a explicat atitudinea PNL din ultima perioadă, mai exact dialogul cu PSD pentru votarea unor proiecte importante.

„Când nu aveam dialog, lumea ne certa că nu lăsam orgoliile deoparte. Când ne aşezăm cu toţii la masă şi generăm un Cod Fiscal, e dragoste între nu ştiu cine şi nu ştiu cine. A fost o înâlnire bună, însă, repet, singurul adversar al PNL este PSD. Nu aveam alt adversar politic şi ne concentrăm să ne facem treaba de Opoziţie. Avem câteva lucruri majore care ne despart. Azi vorbea preşedintele despre votul prin corespondenţă. O să spun în fiecare zi cât de importantă este această lege. I-am spus public domnului Dragnea că nu mă interesează cum se va numi această lege, poate să se numească legea Dragnea sau legea PSD, mă interesează ca această lege să fie adoptată în timp util. Atitudinea publică a PSD este una înşelătoare (...) Avem toată disponibilitatea ca într-un termen foarte scurt să ajustăm proceduri, să ajustăm termene. Azi e şedinţa comisiei (n.r.- de Cod electoral), vom vedea care este adevărul. Noi vom merge până al capăt“, a afirmat Alina Gorghiu la „Adevărul Live“. 

   

Copreşedintele PNL a vorbit şi despre Liviu Dragnea şi modul cum social-democratul alege să facă politică. Referirea Alinei Gorghiu vizează menţinere lui Ponta în fruntea Guvernului şi chemarea regulată a miniştrilor din Executiv la şedinţele partidului. 

„Nu-l cunosc suficient să pot să-mi dau seama dacă dorinţa de rezolvare a câtorva probleme esenţiale a fost doar un eveniment punctual. Dar mizez pe buna credinţă a politicenilor. Nu pot să accept că mai ţii în funcţie un premier, tu domnul Dragnea, care are derapaje de la zi la zi. În loc să-l retragi, îl ţii pe coji de nucă la Palatul Victoria aşteptând să intre PSD în Opoziţie. România trebuie să fie pusă peste interesele de partid“, a declarat reprezentanta liberalilor. 

Citeşte şi:

Alina Gorghiu: Nu voi candida la Primăria Capitalei. Evenimentele legate de Sorin Oprescu vor duce la schimbarea strategiei pentru campanie 

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri seara, în cursul unui interviu la TVR, că nu vizează postul de primar general al Capitalei, menţionând că posibilii candidaţi ai liberalilor pentru această funcţie vor trebui să participe la o campanie internă în partid. 

Strategia PNL de a adopta votul prin corespondenţă. Alina Gorghiu: Cerem PSD termen-limită de publicare a legii în Monitorul Oficial 

Liberalii s-au reunit sâmbătă la Gura Humorului în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) pentru a discuta despre priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare care stă să înceapă. Proiectul votului prin corespondenţă este cea mai importantă lege pregătită de PNL, dar care nu poate fi adoptată fără votul PSD. De aceea, liberalii au doptat o rezoluţie prin care le solicită social-democraţilor să sprijine votul la distanţă. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite