Alegeri prezidenţiale 2014: Cum a picat Ponta la examenul lui Udrea şi care va fi răsplata aplaudacilor din duminica „doamnei Elena“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a vrut să iasă din tipar şi a organizat un marş cu ocazia lansării candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Prezidenţiabilul PMP crede că va da lovitura atacând guvernarea Cabinetului Victor Ponta.

Piaţa Victoriei. Ora 10.40. „Doi – zece“, Doi – zece“.  Probă de sunet. Se fac ultimele pregătiri pentru sosirea „doamnei Elena“. Ne urcăm în taxi, intrăm pe Calea Victoriei, lăsăm în urmă statuia lui Carol şi ajungem în scuarul Sălii Palatului. „Ne-au zăpăcit ăştia cu mitingurile lor, domnişoară. Nici în weekend nu mai este liniştit oraşul ăsta“, ne spune, nervos, taximetristul. Ne dăm jos din taxi şi pătrundem în mulţime. Nu putem trece neobservaţi printre militanţii PMP pentru că aceştia poartă toţi veste albe, inscripţionate cu numele celei care îi adunase astăzi în Bucureşti. Pentru a nu atrage atenţia asupra noastră, încercăm să procurăm una bucată vestă cu „Elena Udrea – Preşedinte – româniafrumosă.ro“. „De la ce organizaţie sunteţi? Ştiţi că la final trebuie să o daţi înapoi, nu?“, ne spune unul din purtătorii sacilor de veste. Ne bâlbâim şi ne lăsăm păgubaşi.

Elena Udrea, pe tricoul unui susţinător al său FOTO Mediafax

image

„Este mai rău ca la moaşte“

Veniţi din toate colţurile ţării, simpatizanţii au ajuns puţin peste ora 11.00. În aşteptarea Elenei Udrea, cei prezenţi s-au întrecut în lozinci care mai de care mai inventive. Activul de la PMP Constanţa era cel mai vocal, spre invidia altor colegi, care încercau să desluşească ce scrie pe pancartele lor.  „Victor Ponta pentru noi este Ceauşescu doi“, „Victor Ponta minte, Udrea preşedinte“, Când tu umpli stadioane, România zace-n foame“, răcnesc din toţi plămânii tinerii din Constanţa. La 11.30, Elena Udrea, îmbrăcată în jeanşi şi cu teneşi de ultimă generaţie, apare ca o vedetă de Hollywood în aplauzele tuturor. Televiziunile se îngrămădesc, oamenii vor să o atingă pe cea care îi va conduce la mitingul din Piaţa Victoriei şi, speră ei, şi la Cotroceni. „Este mai rău ca la moaşte“, constată un trecător.

În prima linie a marşului se aşează, alături de Elena Udrea, greii partidului, parlamentarii racolaţi de la alte partide, cei mai mulţi de la PDL, foşti consilieri prezidenţiali şi unul din cei doi europarlamentari ajunşi la Bruxelles pe lista PMP, Siegfried Mureşan. Pornim la pas. La început mai greu. „Şefu’, începem cu Jos Guvernul?“, întreabă un gornist pe Nicolae Ivăşchescu, vicepreşedintele PMP pe probleme de resurse umane. Niciun răspuns. Toată lumea era preocupată să-şi găsească un loc în marea îmbulzeală. Trompetistul nu mai aşteaptă să primească girul „şefului“ şi îi dă drumul: „Jos Guvernul“, „Jos Guvernul“, ţipă cât îl ţin plămânii. Cei din spate îl aud şi scandează în cor mai multe lozinci împotriva Guvernului Ponta. Lansarea Elenei Udrea nu-i încântă deloc pe şoferii care fac cale întoarsă, fie că vin dinspre Piaţa Victoriei, fie dinspre Universitate. În tot acest timp, Elena Udrea le trimite bezele şi le face cu mâna celor ieşiţi la balcon, atraşi de zgomotul neobişnuit al unei zile de duminică.

„Nota zero pentru Ponta“

După o oră de mers pe jos, alaiul Elenei Udrea intră în Piaţa Victoriei. Spiritele se încing şi mai tare în faţa Guvernului, acolo unde petrece cel mai mult timp Victor Ponta, principalul adversar al candidatului PMP la Preşedinţie. Palatul Victoria este protejat de jandarmii care împrejmuiesc clădirea, în disperarea simpatizanţilor lui Udrea. „Le este frică că intru eu în Guvern. Ce? Nu am voie să mă plimb?“, se revoltă o doamnă, care fusese rugată de un jandarm să nu treacă de linia de marcaţie. Elena Udrea ajunge în Piaţa Victoriei, dar nu poate urca încă pe scenă. Este ora 12.40, iar discursul său trebuie să înceapă la 13.00. Totodată, la oră fixă nu rişti niciodată să fii pe timpul pauzei publicitare. „Siegfried, la 13 fără cinci intri tu şi mă introduci“, îi transmiste prezidenţiabilul PMP lui Segfried Mureşan, europarlamentar. „O invit pe preşedinta partidului şi candidata noastră la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, să ne spună de ce nu este bun Ponta ca preşedinte“, este prezentarea făcută de tânărul europarlamentar.

„Jos Ponta”, astfel şi-a început discursul preşedintele PMP, Elena Udrea, candidat la alegerile prezidenţiale, de la tribuna PMP din faţa Palatului Victoria. „Bine aţi venit, dragi români, cu atât mai mult cu cât nu v-a plătit nimeni şi nici nu este ziua mea!”, a continuat prezidenţiabilul PMP, atacandu-i, astfel, pe contracandidaţii săi Klaus Iohannis, care a apelat la pomeni electorale pentru a strânge cât mai mulţi simpatizanţi în Piaţa Victoriei, şi pe Victor Ponta, care şi-a organizat lansarea în ziua în care a împlinit 42 de ani.



Şi Elena Udrea trebuia să-şi lanseze candidatura la alegerile prezidenţiale la Sala Palatului, dar s-a răzgândit în ultimul moment, după ce a văzut că stilul lui Victor Ponta a fost aspru criticat. Aşadar, banii destinaţi închirierii Sălii Palatului şi organizării unui eveniment de amploare, pe modelul premierului, au fost folosiţi pentru a cumpărăra ghiozdane şi abecedare elevilor „din toată ţara“.  „Victor Ponta îşi face petreceri de ziua lui de milioane de euro, iar copiii nu au abecedare în clasa I şi în clasa a II-a Dar le vrea să le dea tablete! El crede că ei vor reuşi în viaţă ca el, cu plagiatul. Atât contează pentru Victor Ponta Educaţia! Guvernul Ponta, zero realizari, o mie de minciuni. Aşa că îl deconspir eu: Victor Ponta este agentul secret 000! Dar vine noiembrie şi Ponta pleacă acasă”, a mai strigat Udrea de pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, având în mână un abecedar. Nota zero i-a fost arătată lui Victor Ponta de către toţi cei aflaţi în piaţă.

image

„După discursuri, mergem acasă?“, întreabă o femeie cochetă de lângă scenă în timpul cuvântării preşedintelui PMP. „Astăzi, da. Trebuie să fim discreţi. A rămas că vorbim pe marţi, să ne întâlnim săptămâna viitoare la Mogoşoaia. Am vorbit că mergem şi la o discotecă după. Vom sărbători atunci“, îi răspunde un bărbat de lângă.

„Udrea, candidatul modern şi cool“

După Elena Udrea, a urmat la microfon Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, partid care a semnat un acord de colaborarea cu PMP în vederea alegerilor prezidenţiale. Laitmotivul discurului său: vremurile apuse peste partidul istoric de odinioară, PNŢCD şi susţinerea lui Traian Băsescu. Mai puţin despre Elena Udrea şi PMP.

A urmat să ia cuvântul Ruxandra Dragomir, preşedintele Organizaţiei de Femei, care a dezvăluit motivul pentru care o susţine pe Elena Udrea. „Îmi doresc un candidat modern şi cool, aşa cum este Elena Udrea“, a spus, cu sinceritate, Ruxandra Dragomir. Cei mai mulţi dintre ei, simpatizanţi ai lui Taian Băsescu şi ai PDL, obişnuiţi să audă „Verde-nrourat“, imnul PDL, preluat acum şi de PNL, au cântat acum cu jumătate de gură „Noi suntem români“.

Băi de mulţime „a la Traian Băsescu“

Elena Udrea nu a părăsit Piaţa Victoriei înainte să facă o baie de mulţime printre cei prezenţi, lăsându-se pupată pe ambii obraji de toată lumea, amintind de campaniile desfăşurate de Traian Băsescu. „Doamna Elena, faceţi cunoştinţă cu Michey. O să vă poarte succes. Tot eu i-am zis şi lui Băsescu că o să iasă primar!“, îi spune o doamnă Elenei Udrea, înainte să se tragă în poză cu ea şi cu câinele său. „Ea este prea delicată. Trebuie să dea cu ei de pământ, cum face Băsescu“, îi spune aceeaşi doamnă unei alteia, ambele pensionare. Mergem mai încolo şi auzim o altă conversaţie. „Băsescu o susţine pentru că este la fel ca mine. Dacă cineva te ajută, nu-l uiţi niciodată pe acel om“, crede o altă doamnă că este motivul pentru care preşedintele României a ales să o sprijine pe Elena Udrea.

Între timp, oamenii se îndreptau uşor, uşor, către autobuzele care au ocupat bulevardul Kisellef. Elena Udrea mai dă o ultimă roată prin Piaţa Victoriei. „Doamna Udrea, dvs. trebuie să-l atacaţi pe Iohannis. Dacă intraţi în turul II, câştigaţi“, este sfatul venit din partea unui simpatizant. Duminica Elenei Udrea s-a încheiat în Parcul Herăstrău, acolo unde mentorul său, Traian Băsescu, şi fostul premier Emil Boc, o aşteptau pentru a sărbători momentul lansării sale în cursa pentru alegerile prezidenţiale. „Mi-a plăcut aia cu agentul 000“, i-a spus, zâmbind, şeful statului preferatei sale de la alegerile prezidenţiale.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite