Un piton uriaş înghite o pradă mai mare decât el şi scapă nevătămat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O australiacă a surprins un piton uriaş care încerca să înghită un piton mai mare decât el. Canibalismul între şerpi nu este neapărat neobişnuit, dar alta este dieta sa de zi cu zi.

Pitonul lung de aproximativ 4 metri, deşi evident înfometat, şi-a ales totuşi o masă mult prea grea, astfel că a regurgitat-o, relatează Fox News.

Amanda Jongedyk a surprins pitonul în oraşul Wyndham din vestul Australiei la complexul turistic Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park. Fotograful a transmis imaginile reprezentanţilor complexului care au relocat şarpele pentru a nu atenta la găinile fermei, dar şi pentru propria siguranţă.

Deşi dieta obişnuită a şerpilor e formată în special din animale de mici dimensiuni, nu sunt chiar neobişnuite cazurile de pitoni care au înghiţit prade masive precum căprioare şi antilope. În cazuri rare, pitonii au avut drept pradă oameni. În 2017 un piton uriaş de aproximativ şapte metri a mâncat un fermier indonezian după ce l-a înghiţit cu totul.

Pitonii - care trăiesc în Australia şi în anumite părţi ale Africii şi Asiei - pot atinge 8 metri lungime şi o greutate de 160 de kilograme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite