Sarcina unei Bridezilla: O domnişoară de onoare a trebuit să supravegheze 90 de peştişori aurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare devenită virală pe Reddit în secţiunea dedicată relatărilor despre mirese isterice (bridezillas), o femeie povesteşte experienţa ei ca domnişoară de onoare la nunta celei mai bune prietene – o iubitoare de animale, în special de peşti. Aceasta din urmă a folosit perechi de peştişori de aur (caraşi aurii) ca piese de rezistenţă pentru decorarea meselor, în ideea de le oferi apoi ca suveniruri de nuntă.

Mireasa, considerând ideea sa una originală, nu s-a gândit la toate aspectele, omiţând unele detalii – cel mai important dintre acestea fiind de departe faptul că cel mai probabil oaspeţii nu-şi doreau să plece de la nuntă cu un animal de companie.

Mireasa, o vegetariană ocazională după cum a descris-o fosta sa prietenă (care a rămas destul de marcată de experienţă), s-a gândit că ar fi „drăguţ” să pună câte o pereche de peştişori pe fiecare dintre cele 40 de mese ca simboluri ale cuplului ce-şi unea destinele; în ideea că cel puţin o parte din oaspeţi ar fi plecat apoi cu ei acasă.

Ea nu s-a gândit deloc ce se va întâmpla cu peştii, ci doar să aibă parte de o nuntă „memorabilă”, o acuză domnişoara sa de onoare care pe timpul nunţii a primit sarcina de a supraveghea peştii pentru a-i înlocui prompt dacă mureau; mireasa egoistă, veritabilă bridezilla, s-a gândit la acest detaliu, că peştii pot muri, dar nu i-a trecut prin minte să ofere oaspeţilor şi ceva borcănaşe de transport dacă tot îi dăruia ca suveniruri (vasele peştilor erau închiriate).

Imagine indisponibilă

FOTO Shutterstock/ Green JO via INSIDER

Femeia a încercat să o determine pe mireasă să renunţe la idee, aducând nişte obiecţii cât se poate de rezonabile. Nu e un simbolism cam sinistru pentru o nuntă peştii morţi pe mese? Nu-i pasă că peştii vor suporta stresul unei nunţi zgomotoase? Ce soartă vor avea peştii dacă oaspeţii nu-i iau acasă?

Mireasa a avut însă răspuns la toate. 

Sunt mai mulţi oaspeţi decât peşti, doar 20 % dintre oaspeţi vor putea prinde o pereche de peşti, sunt doar 40 de perechi. Pe deasupra sunt suveniruri, de ce nu le-ar lua acasă?

Peştii au memorie scurtă: doar 3 secunde, aşa că nu vor putea fi deranjaţi sau stresaţi cu adevărat.

În eventualitatea că vor muri şi vor deranja oaspeţii de la masă, mireasa a avut şi aici o soluţie: domnişoara de onoare să stea cu ochii pe ei şi să-i înlocuiască înainte ca oaspeţii să-i vadă. Tocmai de aceea va cumpăra peşti de rezervă. Ei oricum nu trăiesc mult, sunt peşti care servesc drept hrană, de aceea treaba lor este „să supravieţuiască pe durata recepţiei.”

Desi până la urmă mireasa a convins-o, spunând că se va ocupa ea de tot restul legat de peşti, ea doar să-i supravegheze pe timpul nunţii, la sfârşit domnişoara s-a trezit singură în sală, dar cu toţi cei aproape 100 de peşti încă acolo.

Mirii au dispărut şi ei fără vreo grijă, ocupaţi să ajungă în luna de miere. În faţa întrebării organizatorilor  cine ia peştii ăştia că vasele trebuie înapoiate localului? - n-a avut de ales şi a mers îmbrăcată cu rochia ei lungă şi voluminoasă să cumpere acvariu, filtru şi mâncare pentru peşti.

Peştii au murit pe capete – unii pe drumul către casă, alţii în zilele următoare – până n-a mai rămas decât unul, care a trait 5 ani şi pe care femeia l-a botezat Sun (Soare). „A rezistat mult mai mult decât prietenia noastră şi incomparabil mai mult decât mariajul ei, a concluzionat ea.

Imagine indisponibilă

Muzeul Bridezillas of Natural Hysteria, New York FOTO DAILY BRIEF

Întrebată de alţi utilizatori de ce nu a eliberat peştii într-un iaz, a spus că în zona sa carasul auriu este o specie invazivă, multe lacuri având ecosistemul distrus tocmai din cauza celor care aruncă peştii pe care nu-i mai vor. Practica autorităţilor este să otrăvească aceste ape, să le cureţe şi să o ia de la capăt prin restaurarea lor cu specii locale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite