Cuplul real care a inspirat „Frumoasa şi bestia“. Au avut şapte copii împreună şi un destin tragic

Cuplul real care a inspirat
„Frumoasa şi bestia“. Au avut şapte copii împreună şi un destin tragic

Cuplul real care a inspirat „Frumoasa şi bestia” a avut destin tragic

Faimoasa poveste datează încă de prin 1500, iar cuplul adevărat care a inspirat „Frumoasa şi bestia” n-a avut parte de un final fericit. Cei doi protagonişti au fost Catherine şi Petrus Gonsalvus şi erau trataţi ca nişte ciudăţenii ale naturii de către reginele şi regii Europei. Care era motivul?

Capetele încoronate ale Europei se distrau de minune pe seama celor mai ciudate persoane din lume, care erau aduse la curtea regală cu singurul scop de a-i amuza pe cei prezenţi. Petrus Gonsalvus, adică Bestia, se născuse cu păr pe faţă, motiv pentru care ajunsese la Curtea regală franceză pentru a-i amuza pe nobili cu aspectul său neobişnuit. 

Când avea numai 10 ani, Petrus a fost închis într-o cuşcă şi tratat ca un animal. La maturitate, a ajuns distracţia nobilimii franceze. Plictisiţi, nobilii au încercat ceva nou într-una din zile – să aranjeze o căsnicie pentru Bestie cu o femeie normală. Ce-a ieşit din toată această asociere?

Citeşte aici tragica poveste a cuplului care a inspirat basmul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările