Caz unic în lume: un bărbat a picat un test de paternitate fiindcă genele din salivă erau diferite de cele din lichidul seminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Statele Unite a picat un test de paternitate din cauza faptului că genele sale diferă în funcţie de locul extragerii, condiţie cunoscută sub numele de „himeră umană”, relatează „The Independent”.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, este primul care „păcăleşte” un test de paternitate în acest mod. El este rezultatul unui caz rar, în care a absorbit genele unui frate geamăn care nu a supravieţuit începutului sarcinii . În unul din opt cazuri, sarcinile simple încep de fapt ca sarcini multiple, însă unul dintre embrioni nu supravieţuieşte perioadei de început de dezvoltare.

Astfel, bărbatul are două seturi diferite de gene, însă cele găsite în lichidul seminal sunt ale geamănului eşuat. Practic, bărbatul este, din punct de vedere genetic, de fapt unchiul copilului – în ciuda faptului că a participat fizic la conceperea acestuia. 

Părinţii copilului s-au alertat după ce analizele au arătat că el nu prezintă niciuna din grupele lor de sânge, iar având în vedere că el a fost conceput prin procedurile unei clinici de fertilitate, au crezut iniţial că instituţia ar fi încurcat mostrele de lichid seminal utilizate.

Însă medicii au sesizat ceva ciudat şi au făcut un test genealogic, ce a demonstrat că 10% din codul genetic al bărbatului se regăseşte în copil. „Oamenii-himeră”, cum sunt denumiţi indivizii care au două seturi diferite de gene, sunt găsiţi destul de rar, însă până acum nici unul nu a picat un test de paternitate din acest motiv. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite