Câţi oameni a ucis blestemul faraonului Tutankamon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca funerară a faraonului Tutankamon FOTO SHutterstock
Masca funerară a faraonului Tutankamon FOTO SHutterstock

Pe 4 noiembrie 1922, o echipă de arheologi condusă de Howard Carter a descoperit un indiciu spre intrarea în mormântul regelui Tutankamon. Când mormântul însuşi a fost descoperit, pe 26 noiembrie 1922 - după mai bine de 3.000 de ani în care nu fusese deschis - mulţi au crezut că faraonul a declanşat un puternic blestem asupra tuturor celor care îndrăzneau să-i tulbure somnul veşnic

Tutankamon a fost faraon al Egiptului din dinastia a XVIII-a (1332-1323 i.en.), iar mormântul său a fost descoperit intact în anul 1922, de către arheologul Howard Carter şi lordul Georghe Herbert de Carnarvon, alături de un tezaur fabulos. Mormântul a fost jefuit în antichitate, însă doar obiecte neimportante au fost luate, ulterior fiind restaurat şi de atunci nimeni n-a mai putut intra.

Popularitatea faraonului a crescut după ce s-a răspândit mitul blestemului ce ar fi ucis diferite personalităţi care au intrat în contact cu mormântul şi au atins obiectele faraonului, ce trebuiau să-l însoţească în viaţa de apoi.

Citeşte aici câţi membri ai expediţiei au murit, în ce fel, dar şi ce alte peroane au decedat în condiţii misterioase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite