Cine e Adrian Cruciat, antrenorul umilit de Sorana: Cîrstea l-a batjocorit şi în trecut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cruciat (stânga), sacul de box al Soranei Cîrstea
Adrian Cruciat (stânga), sacul de box al Soranei Cîrstea

La ce păţesc foarte mulţi antrenori de tenis, care lucrează cu sportivele din circuitul WTA, din păcate, se pare că unele dintre aceste jucătoare ar trebui să fie trimise la reeducare!

Relaţia antrenor - jucătoare se derulează după nişte reguli aparte în tenisul feminin, comparativ cu alte sporturi!

E suficient să ne gândim cum sunt tratate gimnastele, de pildă, de antrenorii lor, oameni foarte duri, pentru a ne dă seama că, din păcate, unele jucătoare de tenis se comportă de parcă ar fi buricul pământului, nişte fete răsfăţate prea mult! Pentru că incidentul de astăzi, în care a fost implicată Sorana Cîrstea cu antrenorul ei, Adrian Cruciat, nu e o premieră. Nici pentru „Sori“, nici pentru circuitul WTA!

VEZI CE A FĂCUT SORANA ASTĂZI CU ADRIAN CRUCIAT

În februarie 2020, exact înainte ca pandemia să oprească tenisul, Cîrstea s-a purtat extrem de urât cu Cruciat, în timpul unui meci cu Elena Rybakina, la Doha. Cei de la gsp.ro, au amintit de acel moment, aproape la fel de penibil ca cel de astăzi, de la Melbourne. Iată ce s-a întâmplat atunci, la Doha:

*Adrian Cruciat: Trebuie să joci fiecare punct cu hotărâre şi optimism, ca în primul set. Văd că s-a schimbat ceva, faţa ta nu mai arată la fel, eşti nervoasă, nemulţumită. Te cerţi şi cu tine, şi cu mine, e prea mult. 

*Sorana Cîrstea: Sunt foarte liniştită, zi-mi ceva, dacă tot ai venit aici, ceva de tenis sau tactic... 

*Adrian Cruciat: Când dă ea tare, trebuie să dai lung ca să alerge, să o plimbi. E mental! Hai, calmă, pozitivă... 

*Sorana Cîrstea: Nu are nicio treabă cu mentalul, e de tenis!

De-a lungul carierei, „Sori“ a avut momente de furie, în care şi-a luat „la şuturi“ şi alţi antrenori: Victor Ioniţă, la Dubai, în 2014, şi Marius Comănescu, la Taipei, în 2017!

Cruciat

Adrian Cruciat, o carieră modestă

Omul care lucrează cu Sorana e un fost jucător de tenis, ajuns acum la 37 de ani. În trecut, Adrian Cruciat a mai a lucrat şi cu Irina Begu sau cu Mihaela Buzărnescu. Cu „Sori“ a colaborat prima dată, în 2017, iar din 2019 a revenit în stafful ei. 

Născut la Timişoara, Cruicat a urcat până pe locul 148 ATP, în cariera sa de simplu, una modestă. El a evoluat în circuitul masculin, între 1999 şi 2012 şi a strâns puţin peste 200.000 de dolari din tenis. După retragere, a devenit comentator pentru postul Digi Sport, după care şi-a început şi cariera de antrenor.

Halep a mai rărit crizele ei de nervi

Şi Simona Halep, cea mai bună jucătoare din România, a avut, în ultimii ani, momente în care şi-a tratat antrenorii, în mod nepotrivit. Ce-i drept, de când a început să lucreze cu un psiholog, a mai rărit astfel de ieşiri nervoase pe teren, în timpul partidelor.

La un moment dat, din acest motiv, Simona era să-l şi piardă pe Darren Cahill. Australianul s-a săturat să fie „sacul de box“ al Simonei, după un episod la Miami despre care „Adevărul“ a scris aici. Atunci, în timpul unei reprize de on court-coaching, „Simo“ a avut un dialog urât cu Darren, care poate fi văzut mai jos:

Şi în anul în care a evoluat în circuit fără Cahill, australianul luând o pauză pentru a fi alături de familia sa, Halep a avut momente tensionate cu Daniel Dobre, antrenorul care l-a înlocuit pe Cahill. La Miami, în 2020, în timpul unui meci cu Wang, între Halep şi Dobre a avut loc următorul dialog:

Halep: Greşec sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi! 

Dobre: Am înţeles...

Halep: Şi când am nevoie, să fie un pic mai energic băieţii aia, acolo!

Dobre: OK (face o pauză lungă, înainte de a găsi curajul să vorbească)...Ai avut un plan foarte bun şi îţi iese perfect ăla cu schimbarea: minge mai înaltă - minge iute. Când ajungi departe, toate ai încercat să le dai prea drepte. Ea n-a făcut pasul la voleu sau să dea drive, deocamdată. Şi atunci, poţi să le mai pe alea înalte, când e departe. Atâta tot, în rest ai jucat foarte bine. Acceptă lupta, ţi-au ieşit mingi frumoase...

Halep (oarecum scârbită): Eficiente, nu frumoase...

Dobre (în genunchi şi ţinând-o pe Halep de genunchi): Deci, aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie, o ai şi joci bine! Rămâi acolo focusată, joci foarte bine, te rog! OK?

La ultima frază, Halep a dat doar din cap, fără măcar să-l privească pe Dobre! Antrenorul s-a ridicat, s-a dus în loja Simonei şi le-a transmis colegilor săi indicaţiile primite de la Simona privind modul în care aceştia ar trebui să reacţioneze în diverse momente ale meciului!

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Sorana Cîrstea, făcută praf de presa internaţională: „A bătut-o soarele în cap!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite