Un fost medic al naţionalei Angliei explică de ce intervenţia pentru salvarea lui Eriksen a fost perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Eriksen / FOTO AFP
Christian Eriksen / FOTO AFP

Gary Lewin, fost medic al echipei Arsenal, care a lucrat şi pentru echipa naţională a Angliei, a explicat pentru BBC de ce intervenţia medicilor pentru salvarea lui Christian Eriksen a fost una perfectă.

„În astfel de situaţii, medicii trebuie să urmeze ceea ce noi numim „planul de urgenţă”. Fiecare echipă are un astfel de plan, care se schimbă în funcţie de stadion.

Medicii l-au stabilizat pe teren, acesta era primul pas şi cel mai important. Poza cu el pe targă, având un tub de oxigen în gură, ne indică faptul că intervenţia echipei a fost rapidă şi eficientă. Este incredibil şi modul în care colegii săi au făcut un scut uman în jurul medicilor, de-a dreptul incredibil. Tot ce mai pot spune este că medicii au făcut o treabă extraordinară", a spus Gary Lewin, pentru BBC.

UEFA a transmis oficial că jucătorul danez a fost stabiliat.

„O şedinţă de urgenţă are loc în acest moment la stadion, unde se află jucătorii şi oficialii celor două echipe. O decizie cu privire la soarta meciului va fi anunţaţă în jurul orei 20.45 (n.red. - ora României). Jucătorul a fost transferat la un spital din zonă şi starea lui este stabilă", anunţă UEFA.

Meciul a fost reluat la ora 21.30 (n.red. - ora României).

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43. Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.

Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau.

Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite