Turcul plăteşte: Cum de a virat Galatasaray milioane de euro pentru două mutări supraevaluate din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Cicâldău
Alexandru Cicâldău

Galatasaray e deja criticată pentru că a achitat 6,5 milioane de euro pentru transferul lui Cicâldău de la CS U Craiova. Chiar şi aşa, formaţia din Istanbul ia în calcul aducerea lui Moruţan de la FCSB pentru 5,7 milioane de euro, plus bonusuri.

Fotbalul românesc continuă să „trăiască“ de pe urma Generaţiei de Aur, cu Hagi şi Popescu, în frunte.

Dacă în ţară, unii fani ai naţionalei au şi acum aşteptări de la tricolori, în contul rezultatelor obţinute de naţională, în anii '90, neputând accepta că, între timp, am ajuns în lumea a 4-a, şi în străinătate, lucrurile stau cam la fel. Cel puţin, în unele ţări precum Turcia, unde Hagi şi Popescu au făcut furori, la Galatasaray. 

Având în vedere impresia bună pe care românii au lăsat-o, în trecut, la această formaţie, plus relaţia excelentă pe care impresarii Ioan şi Victor Becali o au şi acum cu şefii lui Galata, acest club a achitat, la începutul verii, 6,5 milioane de euro pentru aducerea lui Cicâldău (CS U Craiova). Care de atunci a adunat un total de 150 de minute, în două din cele şapte partide oficiale ale turcilor. Şi a dat un gol din penalty. 

„Cicâldău nu e jucător de 6,5 milioane de euro. A dezamăgit“, a scris site-ul haberler.com, luni seară, după victoria Galatei, acasă, cu Hatayspor (2-1). A fost un meci în care Cicâldău, titular, a fost schimbat după 67 de minute, fără vreo realizare.

În ciuda faptului că afacerea Cicâldău se anunţă deja una proastă pentru Galatasaray, oficialii acestei grupări sunt aproape de a face încă un transfer costisitor şi supraevaluat din Liga I. Vorbim despre aducerea lui Olimpiu Moruţan (22 de ani) de la FCSB. Detaliile financiare ale mutării au fost dezvăluite de Gigi Becali, la Pro X.

„Vom lua sigur 5,7 milioane de euro. Apoi, vom lua 1,5 milioane din bonusuri de obiectiv, dacă sunt îndeplinite în timp. De pildă, dacă se califică Galatasaray în grupele Ligii Europa, anul acesta, mai luăm 500.000 de euro“, a povestit patronul FCSB.

Sumele înaintate de el diferă însă de cele publicate de jurnalistul Nicolo Schira, cel care a anunţat, în iulie, şi transferul lui Cicăldău la Galatasaray. Potrivit Schira, Galatasaray va achita 6,5 milioane de euro, cu bonusuri cu tot, pentru Moruţan. Jucătorul va semna un contract până în 2026, dacă va trece de vizita medicală şi dacă nu vor apărea obstacole neprevăzute, în acest moment. FCSB va primi 20% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului.

Moruţan e foarte eficient la pase, e văzut drept urmaşul lui Hagi, în România. Serkan Akcan jurnalist turc  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite