Tot ce trebuie să ştii despre Honduras, prima adversară a României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Honduras are 4 prezenţe la Jocurile Olimpice Foto: Getty Images.
Honduras are 4 prezenţe la Jocurile Olimpice Foto: Getty Images.

România U23 va debuta la JO de la Tokyo în meciul cu Honduras, joi, 22 iulie, de la ora 14:00 (ora României). FRF a publicat, pe site-ul oficial, un material cu privire la reprezentativa Hondurasului, care are un lot format din şase fundaşi, opt mijlocaşi şi şase atacanţi.

„România va juca în grupa B, a doua din cele patru ale Jocurilor Olimpice, având ca adversari Honduras, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă, urmând să îi întâlnească în această ordine. Iată informaţii importante despre primul nostru adversar, Honduras U23:

CALIFICARE. Honduras a ocupat împreună cu Mexic cele două locuri din zona CONCACAF. Întâi a eliminat Nicaragua în dublă manşă, 2-0 şi 3-0 pe teren propriu. Ajunsă în TOP 8, în grupa de patru echipe găzduită de Mexic a reuşit 3-0 cu Haiti, 1-1 cu El Salvador şi 1-1 cu Canada. Locul la Jocurile Olimpice l-a câştigat eliminând apoi SUA, 2-1 în meciul decisiv. 

EXPERIENŢĂ. Are 4 prezenţe la Jocurile Olimpice, oprindu-se în faza grupelor (2000, 2008) şi în sferturi de finală (2012) după o grupă cu Japonia, Maroc şi Spania, dar înfrântă de Brazilia. La ultima ediţie, 2016, a obţinut locul 4 după ce a ieşit din grupa cu Portugalia, Argentina şi Algeria, a eliminat Coreea de Sud şi a pierdut cu Brazilia. În meciul pentru bronz a pierdut cu Nigeria. 

LOT. Honduras vine cu 6 fundaşi, 8 mijlocaşi şi 6 atacanţi, un lot provenind aproape în totalitate din campionatul intern. Excepţiile sunt starul Rivas de la Reggina, fundaşul Maldonado care joacă în Chile, doi atacanţi din SUA şi un mijlocaş din… Angola! 

VEDETE. În mod cert principalul pericol îl reprezintă Rigoberto Rivas, mijlocaş ofensiv de 22 de ani care joacă la Reggina în Serie B, crescut de Inter Milano. Cel mai bine cotat din lot, 1 milione de euro, este secondat de vâful Benguche, ultimul sezon la Boavista Porto, dar reîntors în liga internă. 

SELECŢIONER. Uruguayanul Miguel Falero (64 de ani) pregăteşte echipa, un fost fundaş cu experienţă ca antrenor în campionatele din Uruguay, Ecuador şi Honduras. Este în funcţie din acest an, iar antrenor secund al naţionalei de seniori a Hondurasului din februarie 2019”, se arată în materialul publicat de FRF.

 Lotul României de fotbal pentru Olimpiada de la Tokyo 2020

Portari - Marian Mihai Aioani, Mihai Maximilian Popa, Ştefan Târnovanu;

Fundaşi - Tudor Cristian Băluţă, Radu Ştefăniţă Boboc, Andrei Chindriş, Virgil Eugen Ghiţă, Andrei Florin Raţiu, Florin Ştefan, Alexandru Ştefan Paşcanu, Ricardo Florin Grigore;

Mijlocaşi - Mihai Alexandru Dobre, Ion Gheorghe, Marius Mihai Marin, Ronaldo Deaconu, Eduard Marian Florescu, Antonio Sefer, Virgil Andrei Ciobanu, Marco Alexandru Dulca; Atacanţi - Andrei Sîntean, George Dănuţ Ganea, Valentin Gheorghe;

Antrenori: Mirel Matei Rădoi, Constantin Nicolae Dică, Florin Constantinovici Schreiber, Leontin Toader;

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi, 22 iulie Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima) Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima) România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Componenţa grupelor turneului masculin de fotbal de la JO 2020:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franţa

Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România

Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia Grupa D: Brazilia, Germania, Cote d'Ivoire, Arabia Saudită 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite