Tatăl lui Djokovici, dezamăgit de rivalii fiului său: Ce a spus despre Nadal şi Federer

Tatăl lui Djokovici, dezamăgit de rivalii fiului său: Ce a spus despre Nadal şi Federer

Novak Djokovici (stânga), alături de tatăl său, Srdjan

Ceea ce e remarcabil în cazul lui Djokovici, dincolo de rezultatele sale fabuloase pe teren, e faptul că, în ultima perioadă, sârbul a fost preocupat şi de soarta unor jucători care nu fac parte din elita tenisului masculin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi care au avut de suferit enorm din cauza pandemiei de coronavirus. Criza sanitară a anulat multe turnee în 2020, iar în acest sezon a micşorat numărul competiţiilor din cauza problemelor organizatorice. Această situaţie a lovit, în primul rând, în acei jucători din afara Top 100. Ale căror venituri, şi aşa mici, au scăzut şi mai mult.

Potrivit Eurosport, tatăl lui Djokovici, Srdjan, a explicat cum fiul său, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Jucătorilor, a încercat să rezolve această problemă. 

„E cunoscut faptul că jucătorii aflaţi în afara Top 150-200 ATP de abia pot supravieţui de pe urma a ce câştigă în circuit, iar Novak singur, fără ajutorul rivalilor lui, Federer şi Nadal, care n-au făcut nimic, a reuşit să-i ajută pe sportivii mai slab clasaţi. La Australian Open a reuşit să reducă premiile semifinaliştilor şi finaliştilor cu până la 30%. Acei bani au fost redistribuiţi jucătorilor care n-au reuşit să treacă de turul 1 şi 2 şi care au ajuns cu mari eforturi în Australia“, a explicat tatăl liderului mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările