Sorana, magnifică: Cîrstea e în turul III de la French Open şi reintră în Top 50. Ştim cu cine va juca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

La 31 de ani, „Sori“ traversează unul dintre cele mai bune sezoane din cariera ei, în circuitul WTA. După un titlu luat la Istanbul şi o finală jucată la Strasbourg, acum, românca străluceşte pe zgura de la Roland Garros.

După Ana Bogdan (102 WTA), care a ajuns în turul III de la French Open 2021, profitând de retragerea lui Naomi Osaka (2 WTA), Sorana Cîrstea (54 WTA) a devenit a doua jucătoare din România care a atins această fază.

În duelul cu italianca Martina Trevisan (97 WTA), Cîrstea a reuşit un prim set solid. În care, mai întâi, a ieşit dintr-o situaţie dificilă, când adversara ei a făcut break pentru 3-2. Imediat, Sorana a egalat (3-3), după care au urmat trei game-uri pe serviciu. La 5-4 pentru Cîrstea, aceasta a realizat încă un break, valorificând a doua minge de set: 6-4 în 52 de minute.

Actul secund a avut o desfăşurare oarecum similară cu primul. În sensul că, din nou, Sorana şi-a pierdut serviciul prima, însă, imediat a făcut rebreak pentru 2-2. De aici până la finalul setului însă, lucrurile au scăpat de sub control pentru jucătoarea din România. Concret, au fost cinci game-uri dintre care trei break-uri pentru Trevisan. Care şi-a adjudecat setul cu 6-3, după 42 de minute.

Decisivul a început prost pentru Cîrstea! Aceasta a cedat primele două game-uri, fiind apoi condusă şi cu 3-1. N-a dezarmat însă şi a reuşit, la rândul ei, să câştige două game-uri succesive pentru a egala: 3-3. La acest scor, a ieşit un game nebun, în care Sorana a irosit o minge de break. În loc să fie 4-3 pentru ea, Trevisan a trecut, din nou, în frunte. Serviciul a ajutat-o însă pe Cîrstea, iar aceasta a făcut 4-4. Următorul game i-a oferit Soranei încă două mingi de break. Iar de această dată, Cîrstea a profitat, ajungând la 5-4. Victoria româncei a fost adjudecată după ce, la 15-40, ea a reuşit să salveze două mingi de rebreak. 

S-a terminat 6-4, 3-6, 6-4 pentru Cîrstea, după două ore şi 37 de minute.

Calificarea Soranei în turul III va fi răsplătită cu suma de 113.000 de euro. În plus, Cîrstea revine în Top 50 mondial. În acest moment, în ierarhia virtuală, românca a acumulat 1.504 puncte, ajungând pe 47 WTA.

În următoarea fază, Cîrstea o va întâlni pe Daria Kasatkina (Rusia, 24 de ani, 37 WTA). În singura întâlnire dintre cele două de până acum, în 2018, la Madrid, tot pe zgură, Kasatkina s-a impus cu 6-3, 6-1.

CITEŞTE ŞI:

Cîrstea întâlneşte o jucătoare bisexuală: Daria Kasatkina a dat un interviu exploziv, în aprilie

Cîrstea, ascensiune formidabilă: După câte zile revine în Top 50 mondial

2009 e anul în care Sorana Cîrstea a obţinut cel mai bun rezultat de până acum la French Open, atingerea sferturilor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite