SONDAJ Cititorii adevarul.ro o văd pe Ana Maria Brânză portrapelul României la JO de la Londra

SONDAJ Cititorii adevarul.ro o văd pe Ana Maria Brânză portrapelul României la JO de la Londra

Ana Maria Brânză * Foto: Marian Burlacu

În urmă cu ceva timp, pe site-ul adevarul.ro am iniţiat un sondaj cu întrebarea: "Pe cine vedeţi portdrapel al României la JO de la Londra?". Aproape o cincime din voturi i-au fost încredinţate Anei Maria Brânză, vicecampioană olimpică la spadă în 2008, la Beijing.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată care au fost preferinţele vizitatorilor site-ului adevarul.ro:
1. Ana Maria Brânză (spadă) 19,85%
2. Alina Dumitru (judo) 11,66%
2. Cătălina Ponor (gimnastică) 11,66%
4. Lidia Şimon (maraton) 8,93%
5. Constantina Diţă (maraton) 7,94%
6. Sandra Izbaşa (gimnastică) 7,69%
7. Marian Drăgulescu (gimnastică) 7,2%
8. Camelia Potec (nataţie) 5,46%
8. Georgeta Andrunache (canotaj) 5,46%
10. Nicoleta Grasu (disc) 3,97%
11. Cosmin Radu (polo) 3,23%
12. Marian Oprea (triplusalt) 2,48%
13. Viorica Susanu (canotaj) 1,74%
14. Rareş Dumitrescu (sabie) 0,99%
15. Alin Moldoveanu (tir) 0,5%
15. Daniela Dodean (tenis de masă) 0,5%
15. Eliza Samara (tenis de masă) 0,5%
18. Anca Măroiu (spadă) 0,25%

În urmă cu circa o lună, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a declarat că purtătorul de drapel la Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, pentru România, va fi un sportiv care va intra mai târziu în concurs. "Acest proces presupune anumite criterii, unul dintre ele fiind de ordin tehnic. Am discutat cu Sebastian Coe (n.r. - preşedintele Comitetului de Organizare a JO de la Londra), care mi-a spus că defilarea sportivilor la Festivitatea de Deschidere va începe la ora 23.00 locală. Delegaţia noastră va fi printre ultimele care vor intra pe stadion, ordinea fiind alfabetică. Iar România este la litera R. Am calculat comparativ cu ceea ce s-a întâmplat la Beijing, în 2008, şi am ajuns la concluzia că delegaţia noastră va intra în jurul orei 0.30. Din start, ţinând cont de acest aspect, purtătorul drapelului nu trebuie să fie un sportiv care urmează să intre în competiţie în zilele următoare. Alina Dumitru, de pildă, va concura printre primele, la judo. Și nu putem risca să o avem obosită în concurs pentru că a participat la defilarea sportivilor", a declarat Octavian Morariu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările