Secuimea în delir, România, mândră: Sepsi a întregit seara perfectă a echipelor noastre cu o calificare de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Mitrea (Sepsi), un căpitan fericit
Bogdan Mitrea (Sepsi), un căpitan fericit

Cine ar fi zis că, dintre toate formaţiile româneşti, tocmai Sepsi Sfântu Gheorghe, învingătoare categoric în turul cu Olimpija Ljubljana (Slovenia), scor 3-1, va „tremura“ cel mai tare pentru calificarea în turul III preliminar al Conference League? Doar că fotbalul e frumos tocmai pentru că e imprevizibil.

Sepsi nu s-a văzut la televizor, săptămâna trecută, dar, până la urmă, partida europeană a covăsnenilor s-a transmis, când meciul a fost cu adevărat decisiv! TVR 1 a televizat returul din Slovenia în care s-au înfruntat Olimpija Ljubljana şi Sepsi. Iar postul public a dat un meci fabulos, de infarct!

Culmea, nimeni n-ar fi zis că va ieşi o asemenea partidă palpitană, după primele 45 de minute. Pentru că Sepsi părea a fi în controlul întâlnirii.

Olimpija Ljubljana a avut, într-adevăr, un gol anulat pentru ofsaid, în minutul 17, dar ocazia cea mai mare a reprizei i-a aparţinut lui Cosmin Matei care, scăpat singur spre poartă, a trimis pe lângă din interiorul careului (44).

Inclusiv după pauză, meciul părea a fi unul fără evenimente majore. Apoi, brusc, Sepsi a năruit tot ce realizase, în doar 9 minute. Pentru că Olimpija Ljubljana a punctat de două ori, prin Kvesić (61) şi Krefl (70). Iar când s-a scurs timpul regulamentar, tabela arăta un incredibil Olimpija Ljubljana – Sepsi 2-0!

Aşadar, după 3-1 în tur pentru deţinătoarea Cupei României şi Supercupei României, au urmat cele două reprize adiţionale. Cum aici nu s-a marcat, calificarea s-a decis după executarea loviturilor de departajare. Unde Sepsi a fost echipa norocoasă! Pentru că slovenii au ratat de două ori, prin Nukić (primul executant) şi Prtajin (al patrulea executant). De partea cealaltă, Mitrea, Tudorie, Damaşcan şi Ion Gheorghe au transformat de la punctul cu var, iar Sepsi e în turul III preliminar al Conference League. La fel ca CFR Cluj, FCSB şi CS U Craiova!

Practic, după ce anul trecut, cele trei echipe româneşti, Sepsi, CS U Craiova şi FCSB au părăsit, la unison, turul II preliminar din Conference League, acum toate cele patru grupări pe care le-am avut în această fază au mers în următorul tur.

Pentru Sepsi urmează un duel de foc, cu suedezii de la Djurgården, locul 1 în campionatul intern, după 16 etape. Nordicii au eliminat Rijeka (Croaţia) în turul II preliminar din Conference League cu o dublă victorie: 2-1 în deplasare, 2-0 acasă.

Manşa tur din Sepsi – Djurgården se va juca, la Sfântu Gheorghe, la data de 4 august. Returul din Suedia e programat pentru 11 august.

România, în turul II preliminar din Conference League

Miercuri

Inter Club d'Escaldes – CFR Cluj 1-1 (0-3 în tur)

Joi

FCSB – Saburtalo 4-2 (0-1) 

CS U Craiova - Vllaznia Shkodër 3-0 (1-1)

Olimpija Ljubljana – Sepsi 2-0, 2-4 după loviturile de departajare (1-3 în tur)

România, în turul III preliminar din Conference League

Miercuri, 3 august

*Dunajska Streda (Slovacia) – FCSB 21.30

Joi, 4 august

*Şahtior Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj 20.00

Se va juca în Turcia, a Adapazan, cu porţile închise din cauza sancţiunilor impuse de UEFA formaţiilor din Belarus după declanşarea războiului din Ucraina.

*Zorya Luhansk (Ucraina) - CS U Craiova 20.30

Partida se va juca la Lublin (Polonia) pentru că formaţiile ucrainene nu pot evolua acasă din cauza războiului.

*Sepsi - Djurgården (Suedia) 21.00

Partidele din a doua manşă sunt programate pentru 11 august. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite