Reghecampf, desfiinţat în Emirate: Articol acid despre ce a făcut în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf i-a exasperat pe suporterii celor de la Al-Wasl Dubai
Laurenţiu Reghecampf i-a exasperat pe suporterii celor de la Al-Wasl Dubai

Uneori, un eşec poate fi şi motiv de bucurie în fotbal! Ceea ce se întâmplă acum în Emirate, după o înfrângere usturătoare suferită de Al-Wasl Dubai ne arată acest lucru.

Vineri, în prima etapă din campionat, formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a fost zdrobită acasă de Bani Yas, o trupă antrenată de un alt român, Daniel Isăilă. 

Oaspeţii s-au impus cu 4-1, iar la 48 de ore după acest rezultat, a venit ştirea: Laurenţiu Reghecampf s-a despărţit de Al-Wasl. Potrivit site-ului kooora.com, care acoperă fotbalul din zona Golfului Persic, plecarea românului a declanşat un val de bucurie printre suporterii formaţiei din Dubai! 

„Fanii lui Al-Wasl au salutat vestea pe reţelele sociale, considerând-o drept cel mai mare câştig al acestui început de sezon. Bucuria lor a venit după doi ani şi jumătate de suferinţă, în care au cerut, în mod repetat, plecarea antrenorului“, e primul fragment din articolul publicat pe kooora.com. Mai departe, materialul explică de ce a ajuns „Reghe“ un antrenor detestat de suporteri.

„În doi ani şi jumătate, rezultatele înregistrate de Al-Wasl au fost din ce în ce mai slabe în toate competiţiile. Managementul clubului însă nu putea renunţa la antrenor, din cauza unei clauze din contract, potrivit căreia ar fi trebuit să-i dea despăgubiri financiare uriaşe. Al-Wasl a aşteptat până în luna octombrie, când această clauză a expirat. Iar după ce echipa a pierdut meciul cu Bani Yas, şefii l-au convins pe antrenor să-şi dea demisia“, continuă textul de pe kooora.com.

„Mandatul lui Reghecampf la Al-Wasl va rămâne în istorie, din cauza unor înfrângeri usturătoare şi, ca un amănunt amuzant, majoritatea lor au fost legate de cifra 5. De exemplu, în 2019, a pierdut cu 1-5 şi 0-5 în faţa irakienilor de la Al-Zawraa. Apoi, în faţa echipelor din Emirate, a avut înfrângeri cu 1-5 cu Shabab Al-Ahli de două ori şi cu Al-Ain şi Sharjah“, a adăugat autorul articolului.

Reghecampf

S-a ţinut cu ambele mâini de scaun

Într-adevăr, conducerea clubului Al-Wasl a tot sperat ca „Reghe“ să plece, însă n-a putut scăpa de el mai devreme, din cauza clauzei din contract, care a expirat abia în această lună. La un moment dat, în luna iulie a acestui an, şefii clubului au şi micşorat contractul românului şi al oamenilor din stafful său cu 40%, motivând că această decizie a venit din partea federaţiei, ca urmare a crizei COVID-19. Nici după această micşorare însă, Reghecampf (45 de ani) n-a demisionat, deşi unii dintre colaboratorii săi, secunzii Toni Petrea şi Gabi Manu, dar şi preparatorul fizic, Thomas Neubert au părăsit Al-Wasl. 

Acum, după plecarea din Emirate, e de aşteptat ca Reghecampf să aterizeze la FCSB, unde au ajuns deja Petrea şi Neubert, după ce au încheiat conturile cu Al-Wasl.

55 de meciuri a avut Reghecampf la Al-Wasl, unde a fost numit la 6 ianuarie 2019. Bilanţul său: 22 de victorii, 9 egaluri şi 24 de înfrângeri.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite