Răzvan Lucescu râde cu gura până la urechi: De ce arabii nu-l pot da afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu antrenează formaţia saudită Al-Hilal Riad
Răzvan Lucescu antrenează formaţia saudită Al-Hilal Riad

Cu doar două victorii în ultimele nouă partide, dintre care două pierdute la rând, tehnicianul de 51 de ani era aşteptat să-şi facă bagajele în weekend. Apoi, le-a arătat şefilor săi ce înseamnă să fii un antrenor abil, nu doar în vestiar, dar şi în relaţia cu conducerea.

Răzvan Lucescu poate organiza un curs pentru antrenorii din Liga I, la revenirea sa în ţară. Pentru a le arăta cum trebuie să-ţi faci un contract, în momentul în care eşti numit în funcţie, pentru a fi protejat de clauze, în momentele de criză.

Toată presa arabă a scris, joi şi vineri, că Răzvan Lucescu urmează să fie concediat de Al-Hilal Riad. Iar adevărul e că românul a pierdut susţinerea celor mai mulţi oameni din Consiliul de Administraţie. De altfel, „Adevărul“ a scris aici totul despre ceea ce s-a întâmplat într-o şedinţă furtunoasă, joi seară, după ce Al-Hilal a fost învinsă, acasă, de Abha (2-3).

În ciuda intenţiei şefilor de a se debarasa de antrenorul român, pentru a-l numi în funcţie pe Sami Al-Jaber, o legendă a celor de la Al-Hilal, planul lor n-a putut fi pus în practică. Deocamdată! Potrivit presei saudite, în contractul lui Răzvan Lucescu există o clauză potrivit căreia, dacă e dat afară, înainte de terminarea sezonului, el trebuie să primească, integral, două salarii. La prima vedere, achitarea acestei clauze n-ar trebui să fie o misiune imposibilă. În cazul contractului pe care îl are Lucescu jr cu Al-Hilal însă, lucrurile stau cu totul altfel.

Fostul selecţioner primeşte 4 milioane de dolari pe an de la gruparea din Riad. Ceea ce înseamnă că, pentru a-l concedia, Al-Hilal trebuie să-i dea peste 660.000 de dolari. Adică, un efort financiar important. La care se vor adăuga şi cheltuielile aducerii noului antrenor.

De aceea, potrivit jurnaliştilor saudiţi, arabii au încercat să ajungă la o înţelegere cu Răzvan Lucescu pentru ca acesta să semneze rezilierea contractului pe cale amiabilă, renunţând la cele două salarii compensatorii. Românul a refuzat însă, convins că poate redresa situaţia echipei. Lucescu jr e încurajat şi de faptul că, în campionat, are, în continuare, şanse reale la titlu, fiind pe locul 2 cu Al-Hilal, la doar două puncte de liderul Al-Shabab Riad.

CITEŞTE ŞI:

Răzvan Lucescu, atacat violent la televiziunea saudită: Un celebru analist l-a făcut praf VIDEO

70 de meciuri are Răzvan Lucescu la Al-Hilal Riad, unde a fost numit, în iulie 2019: 45 de victorii, 15 remize, 10 înfrângeri.   3 trofee a câştigat Răzvan Lucescu pe banca celor de la Al-Hilal: Liga Campionilor Asiei (2019), titlul (2019-2020) şi Cupa Regelui (2019-2020).
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite