Cine sunt noii proprietari ai Rapidului: Adrian Zamfir şi-a dat demisia din PSD, „pentru a nu se specula”, iar Cristescu se laudă că deţine 320 de magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patroni Rapid

Adrian Zamfir (40 de ani) şi Nicolae Cristescu (54 de ani) au preluat Rapidul de la George Copos. Primul a condus Liga Micilor Întreprinzători din PSD, iar al doilea este membru al masoneriei.

După 21 de ani în care a condus Rapidul, ca sponsor sau patron al echipei, George Copos a acceptat cu greu să lase din mâini echipa care l-a făcut celebru. Începute în urmă cu o lună, negocierile dintre fostul şi noii proprietari ai echipei “feroviare” s-au încheiat luni noaptea prin semnarea actului de vânzare-cumpărare a clubului înfiinţat în 1923. Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au fost de acord să plătească datorii de două milioane de euro, iar Copos şi-a asumat la rândul lui alte sume restante. “Noi practic n-am cumpărat nimic, nici baza sportivă, nici stadion, ci doar un brand”, a explicat Cristescu, semn că George Copos încă deţine ProRapidul, baza de pregătire a giuleştenilor.
Cine e Adrian Zamfir
Despre fostul preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători din PSD, Adrian Zamfir (40 de ani), se spune că este adevăratul şef al Rapidului, Nicolae Cristescu fiind doar omul băgat “la înaintare”. Proprietar al cluburilor Gossip din Mamaia şi Bucureşti, acţionar majoritar la două firme de pază şi securitate şi “jucător” pe piaţa imobiliară din România, Adrian Zamfir intenţionează să rămână un personaj discret. “Vreau să-mi trăiesc viaţa! N-o să dau niciun interviu, n-o să fac nicio conferinţă de presă. S-au scris deja multe prostii despre mine”, a afirmat Zamfir pentru “Adevărul”,  una dintre “prostii” - susţine el - fiind asocierea cu Toni Greblă, liderul PSD de Gorj. “Mi-am dat demisia de la PSD, nu mai sunt nici măcar membru. Nu vroiam să se mai speculeze şi să se asocieze Rapidul cu partidul”, a mai spus Zamfir.
Pentru a nu lăsa “în ceaţă” suporterii giuleşteni, noul patron a “lăsat să scape” obiectivele prioritare: “În primul rând, trebuie să salvăm Rapidul, pentru că dacă nu interveneam noi, clubul ar fi intrat în faliment în aceatsă săptămână. Apoi, câştigarea meciului de sâmbătă cu Chiajna, pentru ca Rapid să rămână în Liga 1. Dacă ne menţinem în prima divizie, putem discuta altfel cu firmele interesate să sponsorizeze echipa. În fine, reorganizarea clubului, pentru ca în anul viitor să termine pe un loc onorabil, la mijlocul clasamentului”.  Cât despre reconstrucţia bătrânului stadion din Giuleşti, “nu sunt bani deocamdată.”

Cine e Nicolae Cristescu

Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu se declară “rapidişti de mici”, dar mai au în comun şi altceva. “Împreună, avem terenuri de milioane de euro”, a afirmat Cristescu, enumărându-şi apoi celelalte afaceri. “Eu nu am doar o piaţă, ci două. Am mai multe carmangerii şi măcelarii, 320 de magazine, două hoteluri, un restaurant, plus o aripă a Spitalului Caritas", a spus noul patron pentru Gazeta Sporturilor. Confundat în dese rânduri cu fratele lui Traian Băsescu, Mircea, dar asemănat de suporterii Rapidului cu Grigore Vasiliu Birlic, marele actor român, Nicolae Cristescu realizează venituri importante din cele două pieţe pe care le deţine în Bucureşti: Piaţa Floreasca şi Piaţa 16 Februarie.

Ce a spus Cristescu la prima conferinţă de presă


Prima informaţie care a circulat în media din România despre Nicolae Cristescu a fost apartenenţa la masonerie. „Sunt mason. Dar masoneria e o organizaţie mult prea serioasă şi importantă ca să o asociem cu o activitate sportivă”, a afirmat el, lăsând să se strecoare totuşi detaliul că din această postură a avut o întâlnire de o oră şi jumătate cu Vladimir Putin, la Moscova.

Ce "nume greu" a supărat George Copos

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite