Povestea Emmei Răducanu, marea speranţă a britanicilor şi următoarea adversară a Soranei la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma

Adversara Soranei Cîrstea în turul trei al turneului de la All England Club va fi o jucătoare britanică de origine română, Emma Răducanu, locul 338 WTA, care este considerată, la doar 18 ani, o viitoarea stea a tenisului din ţara ei adoptivă.

Ajunsă pe tabloul principal cu ajutorul unui wild card, Emma Răducanu s-a calificat în turul trei de la Wimbledon după două victorii entuziasmante, ambele obţinute în minimum de seturi. În runda  inaugurală ea a învins-o pe Vitalia Diatchenko (150 WTA), scor 7-6, 6-0,  pentru ca în turul secund să treacă de sportiva din Cehia Marketa Vondrousova (42 WTA), scor 6-2, 6-4. 

Parcursul pe iarba londoneză nu a trecut neobservat, presa britanică începând să arate un interes tot mai mare sportivei în vârstă de doar 18 ani. "A dominat meciul cu Vondrousova. O tânără cu tupeu care şi-a surprins adversara de multe ori. Emma e percepută drept viitoarea stea a tenisului britanic", a fost caracterizarea făcută de cei de la BBC. 

Emma Răducanu, care s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român şi mamă chinezoaică, a vorbit, pentru gsp.ro, despre legăturile sale cu România. 

„Tatăl meu e din Bucureşti. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a - pronunţă româneşte cuvântul), care locuieşte în continuare în centrul Bucureştiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi găteşte, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus jucătoarea de tenis.

Partida dintre Sorana şi Emma va avea loc sâmbătă, la o oră care urmează să fie anunţată de organizatori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite