Vilanova îl felicită pe Neymar: „Ai ales sportul, nu banii!“. Brazilianul este cel mai scump transfer făcut de Barcelona, după Ibrahimovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, salută alegerea lui Neymar de a semna pentru clubul catalan. Cu toate că brazilianul a avut o ofertă mult mai bună de la Real Madrid, fotbalistul a ales echipa de pe „Camp Nou“.

Tito Vilanova l-a felicitat pe cel mai nou fotbalist al său: „A ales proiectul sportiv, nu banii! Este jucătorul pe care îl căutam. Îl urmărim de doi ani şi jumătate şi am reuşit să luăm faţa altor echipe. Când alţii se duceau, noi deja ne întorceam. Neymar se va adapta uşor. Lumea crede că e o vedetă, dar în realitate e un băiat modest. Ştie ce-l aşteaptă, că va fi doar un jucător ca toţi ceilalţi în această echipă şi va contribui, cu fotbalul său, la succesele echipei. Vine să ne ajute. Ne vom strădui să-l ajutăm să se adapteze“.

„Fiecare copil are un vis: dentist, fotbalist sau reporter“

Neymar va purta tricoul cu numărul 11, iar clubul catalan a scos deja la vânzare echipamente cu numele acestuia. Internaţionalul brazilian a comentat mutarea sa la gruparea de pe Camp Nou: „A fost o onoare pentru mine să joc la un club atât de frumos cum este Santos. Sunt foarte fericit că am avut şansa aceasta. Fiecare copil are un vis, fie vrea să fie dentist, fotbalist sau reporter. Visul meu a fost să fiu sportiv profesionist şi am reuşit acest lucru odată cu transferul la Barcelona. Va fi o onoare să joc împreună cu Xavi şi Iniesta. Parcă nici nu realizez ce se întâmplă. Voi evolua la cea mai bună echipă din lume!“, a declarat Neymar pentru GloboTV.

A ales Barcelona, cu toate că Real oferea dublu

În vârstă de 21 de ani, Neymar a activat de-a lungul carierei sale doar la Santos, unde a jucat nouă sezoane. Ultimul meci petrecut la echipă a fost cel cu Flamengo, încheiat cu o remiză albă, iar din vara aceasta jucătorul va evolua la Barcelona, cu toate că Real Madrid a avut o ofertă mai bună pentru mutarea acestuia, de 100 de milioane de euro. Brazilianul i-a costat pe catalani 54 de milioane de euro, dintre care 25 de milioane vor fi direcţionaţi spre fostul club, iar restul sumei va ajunge la un grup financiar care deţine drepturile federative ale jucătorului. Cel mai scump transfer din istoria Barcelonei rămâne Zlatan Ibrahimovici, pentru care s-au plătit 87 de milioane de euro în anul 2009. Neymar va avea un venit anual de şapte milioane de euro, iar acordul dintre Santos şi Barcelona mai prevede două meciuri amicale între echipe, unul în Spania şi celălalt în Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite