Lumea tenisului, în stare de şoc: Carla Suarez Navarro are cancer! Reacţia Simonei Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea iberică de 31 de ani îşi pregătise retragerea pentru 2021, însă, probabil, va fi nevoită să renunţe încă de acum la sportul de performanţă.

Veştile proaste curg în 2020! Ultima dintre ele a lovit lumea tenisului, marţi seară: Carla Suarez Navarro (71 WTA) a anunţat pe reţelele de socializare că a fost diagnosticată cu cancer şi că urmează să înceapă şedinţele de chimioterapie.

Saurez Navarro a jucat ultima dată în circuitul WTA la 25 februarie, înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus, pierzând la Doha, în faţa lui Kvitova. Apoi, sportiva de 31 de ani nu s-a înscris la niciun turneu, după reluarea circuitului, în luna august şi, potrivit Digi Sport, în această seară, a făcut anunţul care a şocat lumea sportului-alb.

Ce a scris Carla Suarez Navarro?

*Vă salut pe toţi. Vreau să vă anunţ că, acum câteva zile, am fost diagnosticată cu limfom. Este un limfom Hodgkin şi o să am nevoie să fac şase luni chimioterapie. Medicii mi-au spus că a fost detectat rapid, e de mici dimensiuni şi e vindecabil. Eu sunt bine şi sunt calmă în acest moment şi gata să înfrunt orice va veni.

*Trebuie să fac faţă unei realitîţi complicate. E momentul să o accept şi să merg înainte bazându-mă pe sfaturile medicilor. Merg întotdeauna înainte cu optimism peste obstacole. Răbdarea şi încrederea de sine m-au ghidat în carieră. Cancerul nu e cel mai uşor rival cu care să te baţi şi o să am nevoie de cea mai tare luptă a mea.

Halep, reacţie promptă: „Sunt atât de şocată şi tristă“

Imediat după anunţul făcut de Suarez Navarro, cândva ocupanta locului 6 WTA (a atins această poziţie în februarie 2016), reacţiile au curs.

Bună prietenă cu jucătoarea din Spania, Simona Halep (2 WTA) a avut şi ea o postare pe contul ei de Twitter.

„Carla. Sunt atât de şocată şi de tristă să citesc această veste. Mă gândesc la tine şi ştiu că o persoană puternică şi specială ca tine poate trece peste asta. Multe sărutări, Simo“, a scris Halep.

Carla Suarez Navarro a câştigat peste 11,6 milioane de dolari din tenis şi are două titluri WTA în palmares. Cele mai bune rezultate la turneele de Grand Slam le-a obţinut la Australian Open, French Open şi US Open, unde a avansat până în sferturi: de trei ori la Melbourne, de două ori la Paris şi, de asemenea, de două ori la New York.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite