Lewandowski, bulversat după ce i s-a „furat“ Balonul de Aur: Prima reacţie a polonezului

Lewandowski, bulversat după ce i s-a „furat“ Balonul de Aur: Prima reacţie a polonezului

Cu 64 de goluri în 2021 şi trei trofee câştigate cu Bayern, plus altul individual, de golgheter al Bundesligii, atacantul de 33 de ani a fost plasat după Lionel Messi (34 de ani) în ancheta bisăptămânalului „France Football“.

Cândva, anchetele de final de sezon erau relevante şi aşteptate de toată lumea. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat, în acest an, cu trofeul „Balonului de Aur“, a cam devalorizat această distincţie, cu o tradiţie de 65 de ani.
 
După cum „Adevărul“ a scris aici, reacţii virulente, după acordarea trofeului lui Lionel Messi, pentru a 7-a oară, au curs din toate colţurile lumii. Mai ales că nici cifrele celor doi fotbalişti, Messi şi Lewandowski, publicate de „Adevărul“ aici, nu lasă loc de interpretări: „Lewa“ a fost cel mai bun în 2021!
 
Într-o încercare de a-şi consola rivalul, Messi, în momentul în care şi-a primit trofeul, a spus că Lewandowski merita „Balonul de Aur“ în 2020, când „France Football“ a renunţat la anchetă, spunând că pandemia a dat peste cap toate competiţiile.
 
Acum, în dialog cu presa din ţara sa, Lewandowski a comentat declaraţia lui Messi şi a admis că ancheta „France Football“ şi pierderea „Balonului de Aur“ l-au bulversat.
 
Ce a spus Robert Lewandowski?
 
*Mi-ar plăcea să fie o declaraţie sinceră (n.r. - cea dată de Messi), nu doar vorbe goale. 
 
*Să fiu atât de aproape, să concurez cu Messi pentru trofeu... normal că îl respect pentru cum joacă şi pentru că l-a câştigat. Faptul că i-am făcut concurenţă arată la ce nivel pot ajunge. 
 
*Dar m-am simţit trist şi a fost bine că n-am avut meci la mijlocul săptămânii, după gală. Nu pot să spun că sunt satisfăcut de decizia „France Football“. Dimpotrivă. Mă simt neîmplinit.
2
goluri a dat Robert Lewandowski, sâmbătă, în victoria obţinută de Bayern la Dortmund, scor 3-2.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările