Larisa Iordache a intrat în istoria gimnasticii româneşti. Capitolul la care e inclusiv peste Nadia

Larisa Iordache a intrat în istoria gimnasticii româneşti. Capitolul la care e inclusiv peste Nadia

La 24 de ani, Larisa Iordache trăieşte un nou moment de glorie

Bucureşteanca revenită în competiţii, după accidentarea suferită în 2017 la tendonul lui Ahile, a făcut furori la Europenele de la Mersin (Turcia).

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu naţionala feminină, dar şi-a găsit consolarea la Europenele de la Mersin.
 
În Turcia, în ultimele două zile, delegaţia tricoloră a dat drumul la „aspiratorul de medalii“. Atât senioarele, cât şi junioarele au obţinut rezultate formidabile. Totuşi, în centrul atenţiei s-a aflat Larisa Iordache. Iar asta pentru că, la Mersin, aceasta a revenit într-o competiţie de top, după o pauză de trei ani!
 
Sâmbătă, Larisa a cucerit argintul cu echipa României. Şi la 24 de ore distanţă, a mai luat trei medalii în probele individuale:
 
*2 medalii de aur la bârnă şi la sol
 
*O medalie de argint la sărituri
 
Cu aceste patru medalii cucerite la Mersin, Larisa Iordache a intrat în istoria gimnasticii româneşti. De acum, bucureşteanca de 24 de ani e cea mai medaliată gimnastă din istoria României, cu un total de 16! Potrivit gsp.ro, clasamentul celor mai bune românce din istoria Campionatelor Europene arată aşa:
 

Nume

Participări

Aur

Argint

Bronz

Total

Larisa Iordache 5 7 7 2 16
Cătălina Ponor 5 8 2 3 13
Nadia Comăneci 3 9 2 1 12
Simona Amânar  4 6 3 3 12
Sandra Izbaşa 4 7 4 1 12
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările