Jocurile Olimpice, lumina de la capătul tunelului numit coronavirus: S-a anunţat când se vor organiza în 2021

Jocurile Olimpice, lumina de la capătul tunelului numit coronavirus: S-a anunţat când se vor organiza în 2021

Chiar dacă se vor organiza la anul, Jocurile Olimpice se vor numi, simbolic, Tokyo 2020

Pandemia a „ucis“ acest an pentru sport. Campionatul European a fost mutat pentru intervalul 11 iunie - 11 iulie 2021, iar astăzi s-a aflat când va avea loc marea sărbătoare a sportului, ce va fi găzduită de Tokyo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a cedat sub presiunea marilor puteri sportive şi, săptămâna trecută, a amânat Jocurile Olimpice de Vară pentru 2021, precizând că evenimentul va avea loc „nu mai târziu de vara anului viitor“. În acel moment însă, CIO n-a venit şi cu intervalul în care Tokyo va deveni capitala sportului mondial.

Astăzi, în schimb, organizaţia condusă de neamţul Thomas Bach a făcut anunţul mult aşteptat. Jocurile Olimpice de Vară din 2021, care se vor numi, simbolic, Tokyo 2020, se vor desfăşura în perioada 23 iulie - 8 august.

De asemenea, s-a luat o decizie şi în privinţa Jocurilor Paralimpice, amânate, de asemenea, pentru anul viitor. Ele se vor organiza tot la Tokyo, între 24 august şi 5 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: