JO 2020 Tokyo: Canotorii sunt de neoprit! Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, a patra medalie pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmiuc Tudosă

Barca masculină de dublu rame a terminat pe locul secund în finala competiţiei şi a adus o nouă medalie de argint delegaţia ţării noastre.

Joi dimineaţa, echipajul României, format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, nu a avut un debut de finală prea bun. Primii 500 de metri au fost echlibraţi, însă băieţii noştri au trecut penultimii la primul timp intermediar. Românii au recuperat pe al doilea interval şi au ajuns pe locul doi la jumătatea cursei, la mare luptă cu echipa din Danemarca. Marius şi Ciprian şi-au consolidat poziţia secundă până la 1500 de metri, unde aveau deja o barcă avans faţă de urmăritorii lor, şi au reuşit să termine cursa pe locul 2, la mai puţin de o barcă distanţă în spatele echipajului de pe primul loc, Croaţia, dar la peste 3 secunde de poziţia a treia.

Rezultatele cursei dublu rame masculin:

1. Croaţia         6.15.29 

2. România      6.16.58.

3. Danemarca  6.19.88 

4. Canada        6.20.43 

5. Serbia          6.22.34 

6. Spania         6.25.25

Este a patra medalie obţinută de România la Tokyo, după cele de aur la dublu vâsle feminin, argint la patru rame masculin şi argint la spadă.

În această dimineaţă vom avea emoţii la alte două finale în care România este creditată cu şanse bune la medalii, la canotaj şi la înot. 

*04:10 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle feminin - categorie uşoară - Finala A: Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă

*05:37 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m liber masculin - Finala: David Popovici

Evenimentele pot fi urmărite la TVR 1 şi Eurosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite