JO 2020, Tokyo: Ana Maria Popescu a scos la iveală drama sportului românesc! Explicaţia unei declaraţii virulente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Branza

După finala pierdută, astăzi, la Tokyo, sportiva de 36 de ani, aflată la ultima ei participare la Jocurile Olimpice, a venit la microfonul TVR şi a pus degetul pe rana deschisă a sportului românesc.

Ana Maria Popescu şi-a câştigat locul în istoria sportului românesc. Cu trei medalii cucerite la Jocurile Olimpice (două de argint, la individual, la JO 2008 şi JO 2020, plus un aur cu echipa, la JO 2016), „Brânzică“ a devenit cel mai de succes reprezentant pe care România l-a avut la Jocurile Olimpice, în întrecerile de scrimă. Ea a întrecut-o pe Laura Badea, care a cucerit un aur (JO 1996, individual), un argint (JO 1996, echipe) şi un bronz (JO 1992, echipe). 

După finala pierdută astăzi, Ana Maria a oferit o singură reacţie. Scurtă şi tranşantă: „Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când 'Brînză a pierdut aurul'. Sper să fie ceva mai bine şi medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simţ pentru viitorul scrimei româneşti“.

Pornind de aici, jurnalistul Marian Burlacu - foto (Click!), cu trei decenii de experienţă în presa sportivă, a explicat printr-o postare pe Facebook de ce declaraţia Ana Mariei trebuie luată foarte serios în seamă.

Burlacu

Ce a scris Marian Burlacu?

*Spadasina Ana Maria Popescu a declarat, pentru TVR, că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient pentru a asigura un „buget de bun simţ pentru scrima românească“.

*Deunazi, ocupantul postului de ministru al Tineretului şi Sportului (n.r. - Eduard Novak) a spus, la un post TV, că sunt bani destui în sportul românesc... Ca pe lângă MTS, sportul e finanţat de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Apărării... A uitat să spună că, de fapt, principalii susţinători financiari ai sportivilor noştri sunt părinţii lor. Fiindcă acesta e adevărul. Sportul românesc, astăzi, supravieţuieşte datorită părinţilor care îşi susţin copiii.

*Din câte ştiu, multe federaţii sunt sub-finanţate, în acest moment. De pildă, FR de Rugby n-a avut bani să facă nişte biete afişe prin care să popularizeze organizarea meciului-test, România - Argentina din 3 iulie.

*FR de Tenis n-a avut bani să amenajeze un teren cu zgură în „BT Arena“ din Cluj, la meciul România - Italia din Cupa „Billie Jean King“. Nu mai vorbim despre faptul că MTS nu face nimic pentru a prelua Arenele Progresul de la BNR. Şi susţine că nu le poate moderniza, fiindcă nu există cadrul legal... MTS se laudă că a preluat Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf“, însă e incapabil să modernizeze alte baze. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite