Jaqueline Cristian, moment magic: Va atinge cea mai bună clasare din cariera ei de până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian

Graţie parcursului impresionant de la Sankt Petersburg, unde se află în sferturi, sportiva de 22 de ani va înregistra un salt important, în noua ierarhie WTA.

Jaqueline Cristian (160 WTA) a trecut în optimile de la Sankt Petersburg de fosta campioană de la French Open, Jelena Ostapenko (53 WTA). 

Rezultatul l-a încânat pe Cristian Tudor Popescu, după cum „Adevărul“ a scris aici. Şi a fost remarcat şi de site-ul oficial WTA. Potrivit Eurosport, marea victorie a jucătoarei din România a fost reflectată astfel de pagina circuitului feminin: 

„Ziua de la St. Petersburg s-a terminat cu o mare surpriză, jucătoarea venită din calificări, Jaqueline Cristian, eliminând-o pe capul de serie numărul 6, Jelena Ostapenko, 6-3, 7-6(9). Numărul 160 WTA a trecut de câştigătoarea de la Roland Garros 2017 după aproape două ore de joc, ajungând în primul său sfert de finală din circuitul WTA. Ştiind că e în faţa celei mai bune performanţe din carieră, Cristian a început ezitant, pierzându-şi serviciul. A fost singurul game în care a şovăit, revenind imediat cu re-break şi trecându-şi în cont primul set. La 6-5 în setul secund, Cristian a avut minge de meci pe propriul serviciul, dar fostul număr 5 mondial a anulat-o cu o lovitură de dreapta formidabilă, înainte de a face breakul şi a împinge partida în tie-break. Acolo, Cristian a condus cu 3-1, însă Ostapenko a reuşit patru puncte la rând, pentru a conduce cu 5-3. Finalul a fost dramatic, Ostapenko având şansa de a trimite partida în decisiv, dar, în cele din urmă, românca a revenit de la 8-9, câştigând trei puncte la rând, pentru o victorie mare“.

Urcare de 19 poziţii în clasamentul mondial

În sferturile de la Sankt Petersburg, vineri (ora 12.00), Jaqueline Cristian o va întâlni pe Svetlana Kuznetsova (39 WTA). 

Deocamdată, pentru cele două victorii obţinute pe tabloul principal, cu Lapko (281 WTA) şi cu Ostapenko (53 WTA), românca şi-a asigurat un cec de 31.880 de dolari. Plus o urcare de 19 poziţii, până pe 141 WTA. Care va fi cea mai bună clasare din cariera ei de până acum!

Iar dacă o va învinge şi pe Kuznetsova, Jaqueline acumula un total de 666 de puncte WTA şi va urca până pe locul 126 WTA!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite