Halep, demonstraţie de forţă la Moscova: Simona e în turul II de la Kremlin Cup şi urcă în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Fosta ocupantă a locului 1 mondial a câştigat un meci în care, cu excepţia unui scurtcircuit venit la un moment dat în setul doi, n-a avut mari emoţii, fiind, în mod evident, jucătoarea mai bună.

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) joacă la Moscova, iar apoi, la Cluj, în cadrul Transylvania Open (25-31 octombrie), ultimele ei şanse de a salva un sezon plin de contraperformanţe!

După cum „Adevărul“ a arătat aici, căderea Simonei e tot mai evidentă şi susţinută, din păcate, de statistici dezolante. Vestea bună e că, totuşi, constănţeanca a scăpat de problemele medicale. Ceea ce s-a văzut la Indian Wells, dar şi astăzi, în debutul ei, la Kremlin Cup. La Moscova, Halep a făcut o veritabilă demonstraţie de forţă, în turul I, în duelul cu Anastasia Potapova (Rusia, 20 de ani, 68 WTA).

Încă de la primul set, Simona şi-a dominat, în mod clar, adversara: s-a dus la 2-0 şi s-a impus, fără emoţii, cu 6-1, în 40 de minute. 

Actul secund a început cu un game-maraton, în care fostul lider WTA a avut câştig de cauză. Potapova n-a dezarmat însă şi, imediat, a reuşit un re-break, la 15: 1-1. Nebunia a continuat cu încă un break, venit după un alt game sufocant, în care „Simo“ şi-a păstrat calmul pentru a trece, din nou, în frunte: 2-1. Apoi, la 3-1, părea că românca se îndreaptă spre încă un set câştigat lejer. Surprinzător însă, Potapova a revenit, a egalat, după care a trecut în frunte: 4-3! După seria celor trei game-uri cedate la rând, Halep a reuşit egalarea, făcându-şi serviciul pentru 4-4. Ieşită din acest moment dificil, Simona a rezolvat meciul, luând două game-uri la rând. S-a terminat 6-1, 6-4, după o oră şi 29 de minute.

   

În turul II, Halep va întâlni învingătoarea duelului Kudermetova (32 WTA)  - Selekhmeteva (238 WTA).

În ierarhia virtuală, actualizată în timp real, „Simo“ a urcat deja un loc, ajungând pe 18. Nu datorită victoriei de astăzi însă, ci pentru că Elise Mertens a rămas fără 40 de puncte acumulate în stagiunea precedentă şi a coborât pe 19. Totuşi, Halep are perspective bune de a mai urca în ierarhia mondială, dacă va avea un parcurs lung, la Moscova. Asta deoarece, există o diferenţă mică de puncte între ea şi ocupanta locului 16, Anastasia Pavlyuchenkova. Concret, vorbim despre 124 de puncte.

CITEŞTE ŞI:

Halep, singură împotriva rusoaicelor: Simona şi-a aflat următoarea adversară la Kremlin Cup

Halep, aplaudată în picioare de ruşi: Ce întrebare a primit după primul meci câştigat, la Moscova

Dezastru la Moscova: Irina Bara a părăsit Kremlin Cup, făcând un prim set de coşmar

8.200 de dolari va primi Simona Halep pentru accederea în turul II de la Kremlin Cup.   2013 de anul în care Simona Halep a câştigat competiţia găzduită de Moscova.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite