Halep, demonstraţie de forţă la Moscova: Simona e în turul II de la Kremlin Cup şi urcă în ierarhia WTA

Halep, demonstraţie de forţă la Moscova: Simona e în turul II de la Kremlin Cup şi urcă în ierarhia WTA

Fosta ocupantă a locului 1 mondial a câştigat un meci în care, cu excepţia unui scurtcircuit venit la un moment dat în setul doi, n-a avut mari emoţii, fiind, în mod evident, jucătoarea mai bună.

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) joacă la Moscova, iar apoi, la Cluj, în cadrul Transylvania Open (25-31 octombrie), ultimele ei şanse de a salva un sezon plin de contraperformanţe!
 
După cum „Adevărul“ a arătat aici, căderea Simonei e tot mai evidentă şi susţinută, din păcate, de statistici dezolante. Vestea bună e că, totuşi, constănţeanca a scăpat de problemele medicale. Ceea ce s-a văzut la Indian Wells, dar şi astăzi, în debutul ei, la Kremlin Cup. La Moscova, Halep a făcut o veritabilă demonstraţie de forţă, în turul I, în duelul cu Anastasia Potapova (Rusia, 20 de ani, 68 WTA).
 
Încă de la primul set, Simona şi-a dominat, în mod clar, adversara: s-a dus la 2-0 şi s-a impus, fără emoţii, cu 6-1, în 40 de minute. 
 
Actul secund a început cu un game-maraton, în care fostul lider WTA a avut câştig de cauză. Potapova n-a dezarmat însă şi, imediat, a reuşit un re-break, la 15: 1-1. Nebunia a continuat cu încă un break, venit după un alt game sufocant, în care „Simo“ şi-a păstrat calmul pentru a trece, din nou, în frunte: 2-1. Apoi, la 3-1, părea că românca se îndreaptă spre încă un set câştigat lejer. Surprinzător însă, Potapova a revenit, a egalat, după care a trecut în frunte: 4-3! După seria celor trei game-uri cedate la rând, Halep a reuşit egalarea, făcându-şi serviciul pentru 4-4. Ieşită din acest moment dificil, Simona a rezolvat meciul, luând două game-uri la rând. S-a terminat 6-1, 6-4, după o oră şi 29 de minute.
   
În turul II, Halep va întâlni învingătoarea duelului Kudermetova (32 WTA)  - Selekhmeteva (238 WTA).
 
În ierarhia virtuală, actualizată în timp real, „Simo“ a urcat deja un loc, ajungând pe 18. Nu datorită victoriei de astăzi însă, ci pentru că Elise Mertens a rămas fără 40 de puncte acumulate în stagiunea precedentă şi a coborât pe 19. Totuşi, Halep are perspective bune de a mai urca în ierarhia mondială, dacă va avea un parcurs lung, la Moscova. Asta deoarece, există o diferenţă mică de puncte între ea şi ocupanta locului 16, Anastasia Pavlyuchenkova. Concret, vorbim despre 124 de puncte.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
8.200
de dolari va primi Simona Halep pentru accederea în turul II de la Kremlin Cup.
 
2013
de anul în care Simona Halep a câştigat competiţia găzduită de Moscova.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările