Halep – Andreescu poate primi Oscarul anului în tenis: Simona, victorie fantastică după un meci de poveste

Halep – Andreescu poate primi Oscarul anului în tenis: Simona, victorie fantastică după un meci de poveste

După mai multe luni de aşteptare, avem un răspuns la o întrebare care i-a preocupat pe iubitorii tenisului din România: E mai bună Halep sau Andreescu? Prima întâlnire dintre cele două a fost câştigată de Simona la capătul unui meci superb.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o perioadă în care tenisul a devenit un joc cu o mare uzură fizică, pentru al doilea an la rând, Simona Halep a fost lovită de o accidentare exact înainte de Turneul Campioanelor.
 
Dacă în 2018, situaţia a fost atât de gravă, încât constănţeanca nici n-a jucat la Singapore, de această dată, ea s-a prezentat, totuşi, la noua locaţie a turneului: Shenzhen (China). Doar că, deşi fanii au sperat că „Simo“ s-a recuperat în cele 28 de zile care au fost între ultimul ei meci la Beijing şi cel cu Andreescu, adevărul e că nu poţi să te faci bine într-o perioadă atât de scurtă, mai ales pe final de sezon.
 
În primul set, Bianca a fost superioară, mai ales la serviciu. Canadianca a avut patru game-uri în care a servit: pe două dintre ele le-a luat la zero, pe unul la 15 şi doar o dată Simona a realizat break-ul. De partea cealaltă, fiecare game de serviciu al lui Halep s-a lungit! În patru dintre ele, Andreescu a avut mingi de break, iar pe trei dintre ele le-a şi câştigat. Aşa s-a făcut că, după 38 de minute, Andreescu s-a impus cu 6-3.
 
Halep a salvat o minge de meci şi a luat un tiebreak sufocant
 
În setul doi, Halep a forţat, iar după două game-uri de serviciu (1-1), break-urile au început să curgă! Mai bine a ieşit Simona, care a trecut în frunte după şase game-uri: 4-2. Imediat însă, Bianca a pus piciorul pe acceleraţie, a luat două game-uri la rând, şi a egalat: 4-4.
 
La acest scor, Simona a primit sfaturi pe teren din partea lui Darren Cahill, iar Andreescu, cu o rană pe picior, a chemat medicul pe teren. Chiar şi cu piciorul bandajat însă, canadianca şi-a făcut serviciul, fără emoţii, pentru 5-4, după care, la 6-5, pe serviciul Simonei, a irosit prima minge de meci!
 
În tiebreak, a fost o desfăşurare nebună a scorului:
 
1-0 Halep
2-0 Halep
3-0 Halep
3-1 Halep
3-2 Halep
3-3
4-3 Halep
4-4
5-4 Halep
6-4 Halep (minge de set)
6-5 Halep
6-6
7-6 Halep (minge de set)
8-6 Halep
 
Andreescu, accidentată la spate
 
În pauza dintre seturi, Simona a mers la toaletă, în timp ce adversara ei a primit, minute bune, îngrijiri medicale, suferind de o accidentare la spate. Întinsă pe jos, chiar pe teren, Andreescu a primit masaj din partea fizioterapeutului şi, având şi piciorul bandajat, a reluat cu greu meciul.
 
Deşi decisivul a fost specialitatea casei la Andreescu în acest sezon, paradoxal, Halep a început să joace tot mai bine în setul trei! După două game-uri de serviciu, au urmat patru dintre care trei au fost adjudecate contra-serviciu! Simona a ieşit mai bine după această perioadă palpitantă: 4-2!
 
De aici, românca a controlat partida şi, la final, s-a impus cu un entuziasmant 6-3 în decisiv.
 
 
Grupa Violet
 
Luni
 
Svitolina - Pliskova 7-6, 6-4
 
Halep - Andreescu 3-6, 7-6, 6-3
 
Miercuri
 
Halep - Svitolina
 
Pliskova - Andreescu
 
CITEŞTE ŞI:


 
 
Halep, ironică: Simona şi-a „urecheat“ contestatarii din România după marea victorie cu Andreescu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările