Flacăra olimpică a navigat pe Tamisa, azi va ajunge la stadionul olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a parcurs tot teritoriul Marii Britanii timp de 69 de zile, flacăra olimpică a fost purtată pe un vapor care a traversat Tamisa. De acolo, flacăra va ajunge în această seară la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, eveniment care va avea loc pe stadionul olimpic.

Flacăra olimpică a fost purtată de fostul campion olimpic britanic la canotaj, Matthew Pinsent, care a traversat Tamisa pe barca regală numită „Gloriana” de către Majestatea Sa, Elisabeta a II-a cu prilejul Jubileului de Diamant.

De remarcat că 16 bărbaţi şi femei, au vâslit pe Tamisa până la Podul Tower, acolo unde fostul canotor Pinsent a preluat-o spre deliciul mulţimii de fotografi.
Pe parcursul celor 70 de zile, mai mult de 13 milioane de oameni au fost alături de cei care au purtat flacăra olimpică pe teritoriul Marii Britanii. „Mulţumim tuturor pentru primirea magnifică pe care au făcut-o flăcării olimpice şi pentru că au sărbătorit alături de noi. Împreună am făcut ca Londra să arate impecabil”, a spus Seb Coe, preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Londra.
Flacăra olimpică va ajunge la stadionul olimpic în această seară şi va rămâne aprinsă acolo până în ultima zi a Jocurilor Olimpice.

Ceremonia de deschidere începe la ora 23, ora României

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei va debuta la ora locală 21, adică ora 23 în România. Timp de două ore, organizatorii se aşteaptă ca peste trei miliarde de oameni să privească fastuosul eveniment aşteptat cu sufletul la gură. „Prin intermediul acestei ceremonii, vrem să realizăm un portret al naţiunii noastre, de la orginile noastre, până în prezent. Să lucrăm cu 10.000 de voluntari a reprezentat cea mai frumoasă parte a aventurii. Am fost uimit de energia voluntarilor. Ei sunt o veritabilă incarnaţie a spiritului olimpic”, a declarat Danny Boyle, directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, conform www.london2012.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite