Federaţia de Handbal i-a prelungit contractul selecţionerului Tomas Ryde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomas Ryde (dreapta) şi Cristina Vărzaru
Tomas Ryde (dreapta) şi Cristina Vărzaru

Federaţia Română de Handbal i-a prelungit contractul antrenorului naţionalei de handbal feminin, Tomas Ryde, până la sfârşitul anului, cu opţiune de continuare pentru încă un an.

"Am semnat o prelungire a contractului domnului Tomas Ryde. El a avut contract până la finalul Jocurilor Olimpice, acum îl are până la finalul anului cu posibilitate de prelungire încă un an, până la 31 decembrie 2017", a afirmat Dedu, joi, într-o conferinţă de presă. Tehnicanul suedez s-a declarat încântat că va continua colaborarea cu FRH: "Sunt bucuros că voi continua. Am realizat multe, dar am şi învăţat multe. Am învăţat să muncesc în altă ţară, cu alţi oameni, este minunat". Preşedintele FRH consideră că modelul adoptat în handbal cu Tomas Ryde ar trebui copiat în tot sportul românesc: „Handbalul cred că a răspuns foarte corect realităţii. Credeţi că acest boom al naţionalei feminine a fost datorită faptului că a venit Tomas Ryde şi le-a învăţat să joace un alt handbal? Nu, fetele ştiau să joace, dar Tomas le-a capacitat şi a reuşit să închege în grup. Acest lucru cred că este esenţa a ceea ce trebuie să facă sportul românesc, să aducă oameni pregătiţi, care cunosc ce înseamnă marea perfomanţă la ea acasă, şi să o aplicăm în România”. Referitor la turneul olimpic, Dedu şi-ar dori ca naţionala feminină să aibă cele mai grele adversare în grupă. „Mi-am făcut şi eu calculul şi m-am întrebat când e mai bine să ne întâlnim cu cele mai puternice echipe, în grupă, sau mai târziu. Eu aş vrea să avem cea mai puternică grupă, astfel încât eliminatoriile să fie cu echipe mai slabe, cel puţin prima. Rămâne de văzut cum e mai bine”, a mai spus Dedu.

Selecţionerul Tomas Ryde consideră că 10 din cele 12 echipe de la turneul olimpic au şanse la medalii: "Am discutat viitorul, cum cooperăm, cum putem face această fundaţie mai stabilă. Avem un bun moment acum, ne simţim bine şi sper să transmite acest lucru peste tot. În sport îţi trebuie timp, uneori câştigi, alteori pierzi, este foarte strâns. Avem în echipă 5-6 jucătoare de nivel foarte ridicat. În liniile a doua şi a treia nu suntem de sufcient de puternici şi trebuie să lucrăm la asta. Nu suntem încă o echipă care să câştige mari turnee azi. Fizic, nu putem juca nouă meciuri în 15 zile. Trebuie să dezvoltăm starea fizică mult, ca să fim sinceri. Este un turneu cu adevărat dificil, toate cele 12 echipe au şanse. Poate cu excepţia Argentinei şi Angolei, în rest toate au şanse. Jocurile Olimpice sunt un turneu cu totul diferit, se petrec lucrurile altfel. Avem nevoie de toate jucătoarele şi de o bună pregătire fizică pentru a ne descurca la acest turneu. Avem şanse, eu cred întotdeauna în jucătoarele noastre, este multă încredere în echipă, suntem deschişi când ne oferim unii altora feedback-ul, discutăm cum să ne îmbunătăţim evoluţiile, este o atmosferă extraordinară între echipă şi managementul ei şi vreau să continue aşa".

Tehnicianul este în căutarea unor adversari pentru meciurile de pregătire din luna iulie. "Nu totul este gata pentru Rio. Vreau să fac teste fizice mai devreme. Vreau ca la finalul lui aprilie să avem meciuri. Mai avem trei luni de pregătire. Când am avut echipa la turneul preolimpic, am avut zece jucătoare de la Baia Mare, dar ştiţi ce problema erau. A fost foarte greu. Trebuie să facem un program bun de pregătire. Trebuie să găsim echipe cu care să jucăm la începutul lunii iulie", a mai spus Ryde, citat de news.ro. 

Preşedintele federaţiei de handbal s-a declarat surprins de performanţa echipei CSM Bucureşti, calificată în Final Four: „Este o mare realizare pentru handbalul românesc faptul că am avut două reprezentante în primele opt şi avem o reprezentantă în primele patru din Europa. Este o confirmare a valorii handbalului şi o mare bucurie. Faptul că handbalul românesc a intrat cu şapte echipe în primăvara europeană este o mare realizare şi se va vedea în viitor, pentru că am acumulat puncte şi la băieţi şi la fete. Ceea ce s-a întâmplat cu CSM-ul pe mine m-a luat prin surprindere, ştiam că se va ajunge aici, dar nu atât de repede. Dar pentru ei e o mare responsabilitate. Într-o competiţie de genul acesta se poate întâmpla orice. Ar fi un rezultat de pe altă planetă să jucăm finala, să şi câştigăm ar fi nemaipomenit. Oricum echipele de club din România şi-au depăşit condiţia, dacă ne uităm la raportul istorie, perfomanţă, buget cu celelalte competitoare”.

Alexandru Dedu a anunţat deschiderea unui magazin online pentru suporterii echipelor naţionale de handbal cu produse cu însemnele oficiale. „Am început să comunicăm bine în ceea ce priveşte handbalul, eu mi-am propus încă de la început ca handbalul să devină sport naţional. Mergând pe lângă acest slogan, am reuşit să umplem săli la evenimentele echipelor naţionale. Lumea a început foarte mult să vorbească despre handbal. De vreo şase luni simţim o presiune, fanii noştri îşi doresc foarte mult să aibă produse cu însemnele noastre şi doresc să se identifice cu handbalul şi cu rezultatele pe care le avem. Am încheiat un parteneriat cu Vip Pictures World şi în colaborare cu ei dăm drumul unui magazin online. În funcţie de cum va fi cererea vom dezvolta acest parteneriat, în scurt timp vom avea şi echipamente replică ale echipelor naţionale. Ne dorim să fie un succes, astfel încât tot cei care doresc să se identifice cu handbalul să ajungă la aceste produse”, a mai spus Dedu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite