FCSB a zdrobit Craiova în 6 minute crunte pentru echipa lui Piţurcă. Schimbare pe podiumul Ligii 1 după ultimul meci din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dennis Man a făcut KO apărarea echipei antrenate de Victor Piţurcă în finalul primei reprize a derby-ului de final de an 2019 în Liga 1, FCSB - CS U Craiova.
Dennis Man a făcut KO apărarea echipei antrenate de Victor Piţurcă în finalul primei reprize a derby-ului de final de an 2019 în Liga 1, FCSB - CS U Craiova.

FCSB a câştigat ultimul meci pe 2019 din Liga 1, 2-0 în faţa echipei antrenate de Victor Piţurcă, CS U Craiova, pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au reuşit, cu a patra victorie consecutivă în sezonul regulat, să încheie anul pe podiumul Ligii 1, la cinci puncte în urma liderului CFR Cluj, dar cu un meci mai puţin disputat, luând locul craiovenilor în Top 3.

Craiovenii au început curajos partida, lucru evident în statistică la nivelul posesiei, dar şi cu ochiul liber, însă au încheiat dezastruos prima repriză, iar FCSB a ştiut să profite, prin Dennis Man - în zi de graţie.

Două schimbări în primele 18 minute

Grecul Aristides Soiledis a fost primul care s-a accidentat, fiind înlocuit de Bogdan Argeş Vintilă cu Lucian Filip, în minutul 12. Şase minute mai târziu, Victor Piţurcă a fost nevoit să efectueze şi el o schimbare, după accidentarea lui Nicuşor Bancu, craiovenii aruncându-l în luptă de Cristian Bărbuţ.

Şase minute de coşmar pentru Craiova în finalul primei reprize

Bălgrădean a păstrat tabela nemodificată pe Arena Naţională, după o intervenţie inspirată în faţa lui Valentin Mihăilă, la capătul primelor 30 de minute de joc, iar FCSB a profitat şi a preluat frâiele jocului.

Presiunea crescândă exercitată de roş-albaştri s-a concretizat pe tabelă în minutul 41, după o cursă fantastică a lui Dennis Man, care l-a năucit pe Stephane Acka. Man l-a învins pe Laurenţiu Popescu, ieşit în întâmpinare, cu o execuţie promptă.

FCSB a profitat mai departe de degringolada din apărarea craioveană, dublându-şi avantajul în minutul 45, după un şut al lui Coman deviat uşor spre poartă de acelaşi Dennis Man. Cele trei minute de prelungiri dictate de la margine au continuat calvarul pentru oaspeţi: Man a fost la fel de eficient pe pătrundere, iar arbitrul a acordat penalty la o intervenţie a portarului craiovean în faţa lui Florinel Coman. Craiovenii au scăpat însă de al treilea gol, pentru că Tănase a trimis mult peste poartă de la punctul cu var, lăsând scorul pauzei la 2-0.

Bara l-a salvat pe Bălgrădean în repriza a doua

Gazdele nu au slăbit ritmul nici la revenirea de la cabine. Florin Tănase a irosit o nouă şansă importantă de 3-0, în minutul 48, după ce a rămas singur cu portarul Popescu.

Craiova a scăpat însă din corzi şi a re-echilibrat duelul, forţând înscrierea unui gol, iar cea mai mare şansă de a marca a avut-o în minutul 68, când bosniacul Zakaric a şutat în bară. Andrei Ivan şi-a încercat şi el norocul, însă a trimis pe lângă poartă în minutul 77, apoi acelaşi motor al atacurilor craiovene - Zakaric - a trimis violent din lovitură liberă, dar în afara cadrului porţii, în minutul 82. Tabela a rămas, astfel, nemodificată, 2-0, până la finalul meciului care a încheiat programul etapei a 22-a, dar şi al Ligii 1 în 2019.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite