FC Barcelona are un nou preşedinte! L-a folosit pe Messi ca momeală în campania electorală

FC Barcelona are un nou preşedinte! L-a folosit pe Messi ca momeală în campania electorală

Joan Laporta, fostul preşedintele al grupării catalane din perioada 2003 - 2010, a câştigat alegerile pentru şefia clubului organizate duminică

Postul era vacant de la sfârşitul lunii octombrie, când fostul preşedintele al clubului, Josep Maria Bartomeu, şi ceilalţi oficiali din Consiliul de Administraţie au demisionat, în urma unui scandal, din funcţiile deţinute la gruparea catalană. De altfel, în urmă cu o săptămână, pe 1 martie, Bartomeu şi alţi trei oameni de conducera anterioară a grupării, au fost arestaţi în legătura cu dosarul de corupţie „Barçagate“, acuzaţi fiind că ar fi plătit sume importante  pentru a denigra foşti preşedinţi ai clubului, Juan Laporta sau Victor Font, dar şi legende ale grupării, precum Xavi Hernandez, Gerard Pique şi Leo Messi! 
 
La scrutinul din acest an, 10 persoane şi-au depus iniţial candidatura pentru cea mai importantă funcţie ăn cadrul organigramei grupării catalane, dar pe buletinele de vot de duminică au mai ajuns doar 3 nume Victor Font, Joan Laporta şi Toni Freixa. Font, considerat mult timp principalul favorit, şi-a construit campania electorală în jurul promisiunii aducerii lui Xavi ca antrenor. Freixa, un susţinător al lui Ronald Koeman, a jucat pe cartea continuităţii, în timp ce Laporta a susţinut că Messi va rămâne la echipă doar dacă el va câştiga alegerile. 
 
Laporta, al cărui program mai conţinea promisiuni privind dezvoltarea academiei La Masia, promovarea fotbalului feminin, restabilirea echilibrului economic al clubului şi transparenţă maximă pentru socios, a ieşit învingător şi îi va fi la butoanele clubului catalan în următorii şase ani.  
 
Rezultatele după numărarea a 80% din voturi:
 
Joan Laporta: 57.91%
Víctor Font: 30.97%
Antoni Freixa: 9.92%
 
Indiferent de destinaţia ultimelor 20% din voturi, Laporta nu mai poate pierde alegerile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările