Familia Djokovici, încântată: Mama lui Nole a oferit cel mai emoţionant discurs al zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Srdjan (stânga) şi Dijana Djokovici (dreapta), mândri de fiul lor
Srdjan (stânga) şi Dijana Djokovici (dreapta), mândri de fiul lor

Indiferent de ce va urma de aici încolo, Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) a obţinut deja o victorie uriaşă, când totul părea pierdut pentru el.

Şi dacă va fi expulzat, zilele viitoare, la insistenţele autorităţilor australiene, Nole a demonstrat în instanţă că venirea sa în Australia s-a produs cu acte care, cel puţin în momentul eliberării lor, au fost considerate suficiente pentru o deplasare în „Ţara Cangurilor“.

După ce a părăsit detenţia de la „Park Hotel“, Nole s-a odihnit câteva ore, iar apoi a efectuat o şedinţă de pregătire pe celebra „Rod Laver Arena“, acolo unde a câştigat nouă finale de Australian Open. Deşi, la un moment dat, s-a vehiculat că Djokovici va avea o intervenţie video, în cadrul conferinţei pe care familia sa a susţinut-o, acasă, în Serbia, liderul ATP doar a scris un mesaj pe Twitter. Postarea a fost însoţită de o fotografie făcută pe „Rod Laver Arena“.

„Sunt mulţumit şi recunoscuător că judecătorul n-a validat decizia prin care mi-a fost anulată viza. În ciuda celor întâmplate, aş vrea să rămân şi să joc la Australian Open. Mă concentrez asupra acestui obiectiv. Am zburat aici pentru a evolua într-un eveniment major, în faţa unor suporteri uimitori. Pentru moment, nu pot decât să vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de mine şi m-aţi îndemnat să rămân puternic“, a scris Djokovici pe Twitter. 

Faptul că Nole a câştigat procesul derulat în noaptea de duminică spre luni, a fost salutat de familia sportivului de 34 de ani. 

Dijana

Dijana, mama lui Novak Djokovici

În faţa presei au apărut tatăl (Srdjan), mama (Dijana), fratele (Djordje) şi unchiul (Goran) lui Nole. De departe, cel mai emoţionant discurs l-a avut mama lui Novak: „Aceasta e cea mai mare victorie din cariera sa, e mai mare decât orice Grand Slam. N-a greşit cu nimic, n-a încălcat nicio lege. A fost subiectul hărţuirii şi torturii. A luptat împotriva sistemului şi a Guvernului, pentru că avea dreptul să fie în Australia“.

CITEŞTE ŞI:

Opinie: Cazul Djokovici, o victorie pentru jurnalismul care separă faptele de convingerile personale

Novak e o stâncă din punct de vedere mental. N-a jignit pe nimeni vreodată, din contră, mereu încearcă să ajute. Srdjan Djokovici, tatăl lui Novak  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite