Dalglish revine cu Liverpool în Europa după 26 de ani!

Kenny Dalglish, antrenorul lui FC Liverpool, va participa din nou în cupele europene cu echipa "cormoranilor" după 26 de ani!

Ştiri pe aceeaşi temă

Liverpool joacă diseară pe terenul celor de la Sparta Praga, în 16-imile Cupei UEFA.

Ultima oară când Dalglish, pe atunci jucător, a participat cu echipa "cormoranilor" în cupele europene se întâmpla la 29 mai 1985, în finala Cupa Campionilor cu Juventus.

Dezastrul de pe stadionul Heysel, unde fanii englezi s-au îmbulzit spre sectorul italienilor, provocând cădere unui peterete care a ucis 39 de suporteri, a dus la suspendarea lui Liverpool din întrecerile continentale, timp de 6 ani.

După acel meci Dalglish a preluat a devenit antrenor-jucător, apoi antrenor principal al "cormoranilor" până în anul 1991, când a părăsit echipa de pe "Anfiled" până în acest an. Deşi a câştigat 3 titluri de campion ca antrenor al lui Liverpool, Daldlish nu a avut ocazia să conducă echipa în meciuri europene.

"Regret mai mult tragedia de pe Heysel, decât faptul că nu am antrenat-o pe Liverpool în Europa. Regret suspendarea de 6 ani pentru că a fost urmarea acelei tragedii. Am ocazia acum să conduc echipa în cupele europene şi nu cred că sunt mulţi antrenori care ar fi primti o altă şansă", a spus Dalglish înaintea meciului cu Sparta Praga.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările