CM 2014. Destinul i-a dat o şansă. Visa să joace în naţionala statului Curacao, însă a ajuns să dea gol pentru Olanda

CM 2014. Destinul i-a dat o şansă. Visa să joace în naţionala statului Curacao, însă a ajuns să dea gol pentru Olanda

Olanda scoate fotbalişti pe bandă rulantă şi evoluţia lor la turneul final arată că Fer, Depay, Wijnaldum, Clasie ori De Guzman sunt pregătiţi să-i înlocuiască oricând pe consacraţii Kuyt, Sneijder, Robben sau Van Persie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mulţi dintre puştii „Portocalei Mecanice” provin din coloniile olandeze şi nici nu visau vreodată să joace sub tricoul pe care l-au îmbrăcat în trecut Cruyff sau Van Basten.
Leroy Fer, spre exemplu, autorul primului gol din partida cu Chile, îşi stabilise ca obiectiv atunci când s-a apucat de fotbal să ajungă la naţionala statului Curacao. Micuţa insulă din Caraibe, aflată sub tutela Olandei, e locul natal al părinţilor săi. Bunicul lui Fer a practicat fotbalul acolo, iar tatăl a fost jucător de baseball, La 18 ani, Fer, care evoluase deja pentru naţionalele de juniori ale Olandei, a declarat că nu e convins că vrea să debuteze la echipa mare.

VIDEO Reportaj de pe Copacabana: "Aveţi grijă la telefoanele mobile"

Curacao e pe locul 178 în lume

„Inima mea simte mai mult pentru Curacao. Acolo sunt rădăcinile mele şi simt că pot lupta pentru o cauză mai mare. Dacă evoluez pentru Olanda am şansa de  aprinde un turneu final la fiecare doi ani, dar dorinţa mea de afirmare e mai mică decât sentimentele pe care le am faţă de insula Curacao. Ar fi fantastic să duc această naţională la un turneu final. S-ar creea o emulaţie extraordinară acolo”, a mărturisit Fer, care doi ani mai târziu debuta la echipa naţională a Olandei. Atacantul lui Norwich a strâns şapte selecţii şi un gol pentru echipa lui Van Gaal, dar încă se gândeşte adesea la insula lui din Caraibe. Curacao e un reper exotic ca destinaţie turistică, însă cu fotbalul stă extrem de prost. Ocupă locul 178 în lume şi, de regulă, îşi măsoară forţele cu  rivalele Surinam, Antigua, Guyana, Barbados sau St. Lucia.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările