Au jucat aproape degeaba! Decizie fără precedent luată de EHF pentru grupele Ligii Campionilor la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minge

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, miercuri seară, că toate echipele participante în grupele Ligii Campionilor, atât la feminin, cât şi masculin, se vor califica în optimi.

Cu o etapă înaintea încheierii meciurilor din grupe, EHF a hotărât ca toate partidele amânate în ultimele luni, din cauza infectărilor cu coronavirus, să fie decise la "masa verde", iar toate echipele participante să fie acceptate în. optimile de finală.

În urma acestei decizii. cele două reprezentante ale României în grupele competiţiei, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea s-au calificat mai departe. În privinţa meciurilor amânate, care afectează şi CSM Bucureşti, şi SCM Râmnicu Vâlcea, EHF a decis ca acestea să fie pierdute sau câştigate la ”masa verde”, în funcţie de motivele nedisputării.

Astfel, în grupa A, CSM Bucureşti are două succese la "masa verde" (victorii cu 10-0), adică 4 puncte în clasament, pentru cele două meciuri nedisputate, cu SG BBM Bietigheim şi Rostov Don, iar în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea pierde două meciuri din cele trei restanţe, cu Borussia şi cu Podravka, şi câştigă partida cu Borussia.

Formatul întrecerii a fost şi el modificat, urmând ca în etapa următoare să se joace după Tabela Berger, încrucişat, adică locul 1 cu locul 8, 2-7, 6-3, 5-4, datele urmând a fi anunţate de EHF. Echipele vor evolua în optimi eliminatoriu, după care competiţia îşi va urma cursul anunţat oficial, adică sferturi de finală şi Turneu Final Four.

În urma acestor decizii, în grupa A, CSM Bucureşti ocupă locul 2, cu 17 puncte, în timp ce în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea se află pe locul 6, cu 8 puncte.

În ultima etapă, CSM va juca sâmbătă, cu Metz, iar în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea va primi, duminică, vizita celor de la Brest Bretagne Handball.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite