„ATP îmi dă amendă de fiecare dată!“ Răbufnirea unui jucător de tenis exasperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai înalt jucător din circuitul profesionist de tenis, americanul Rilley Opelka, a răbufnit într-un interviu, plângându-se că ia amenzi absurde în timpul meciurilor.

Tenisul militează pentru soluţii de management unitare şi eficiente în aceste zile, în care sportul mondial este îngheţat din cauza pandemiei de coronavirus. Însă semnale prea încurajatoare legate de atingerea acestor ţinte nu sunt: WTA şi ATP nu au reuşit să comunice uniform în ceea ce priveşte cea mai recentă amânare a turneelor, iar fondul de susţinere a sportivilor aflaţi în dificultate financiară nu a fost primit prea bine de unii sportivi, un exemplu relevant fiind austriacul Dominic Thiem.

Americanul Rilley Opelka a vorbit despre o altă problemă, făcând o paralelă între tenis şi golf. Jucătorul de 22 de ani, locul 39 ATP, le-a spus jurnaliştilor de la „Raquet Magazine“ că este deranjat de regulile stricte legate de sponsorii individuali. Iată, pe scurt, ce a spus uriaşul jucător de 2,11 m.:

* Jucătorii nu au libertate deloc. ATP-ul îmi dă amendă de fiecare dată când beau un Red Bull pe teren! Întotdeauna am băut Red Bull pe teren. Îmi dau amenzi pentru orice.

* Drepturile tv la noi sunt varză. Nu avem voie cu logo-uri mari pe noi, nu avem voie ca ele să fie nu ştiu cum. Argumentul lor este că ar fi un sport nobil. Dar, uitaţi-vă la golf, un sport de o mie de ori mai nobil decât va fi vreodată tenisul. Jucătorii de acolo arată acum precum piloţii din NASCAR (campionat american de curse de viteză pe circuit oval).

* Eu aş permite număr nelimitat de logouri. Cine vrea să pună un logo pe tine - ok! Băiatul antrenorului meu Jay Berger, Daniel Berger, este jucător de golf. Toţi jucătorii de golf iubesc Asociaţia lor, simt că aceasta este de partea lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite