Astra - CFR 3-3: meciul în care s-a dat cel mai penibil penalty din acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fatai (dreapta)
Fatai (dreapta)

Mulţi au crezut că giurgiuvenii se vor impune lejer, după ce, cu patru zile mai devreme, formaţia din Gruia s-a calificat în finala Cupei României în dauna Astrei. Într-adevăr, gazdele au pornit ca din tun, au avut 2-0 după 10 minute, însă apoi arbitrul Adrian Cojocaru a schimbat cursul partidei cu două decizii jenante.

Fatai a marcat în minutele 9 şi 10, iar cei care pariaseră pe victoria giurgiuvenilor încercuiau deja varianta de 1 solist. Peste trei minute însă, partida a fost stricată de centralul Adrian Cojocaru. Acesta a dictat penalty la un contact Weldon - Ben Youseff, această lovitură de la 11 metri fiind, cu siguranţă, cea mai penibilă acordată în actuala ediţie de campionat. Mai mult, arbitrul l-a eliminat pe Ben Youseff, iar Astra a fost nevoită să joace 77 de minute în inferioritate numerică.

Furioşi, pe bună drepatate, antrenorul Daniel Isăilă şi preşedintele Dinu Gheorghe au protestat vehement, iar ultimul le-a cerut jucătorilor să iasă de pe teren! Centralul Adrian Cojocaru şi-a finalizat „opera“ şi l-a eliminat şi pe Isăilă.

Când meciul s-a reluat, Gabi Mureşan a transformat penalty-ul primit cadou (16). Apoi, profitând de degringolada care s-a instaurat în jocul Astrei, Maah a egalat (34).

Chiar şi zece oameni, Astra a reuşit să revină în avantaj, după ce Takayuki a marcat, după o gafă mare comisă de portarul Stăncioiu (39).

După pauză, Astra, în zece oameni, a făcut pasul înapoi, iar CFR a atacat în valuri. Eforturile clujenilor au fost răsplătite, când Maah a reuşit „dubla“ (83), stabilind scorul final: 3-3.

Astra a urcat pe locul 3, ultimul care duce în Liga Europa, având 59 de puncte. Totuşi, echipa de pe locul patru, Pandurii, tot cu 59 de puncte, are o partidă mai puţin disputată. Formaţia din Târgu-Jiu va întâlni, luni, Concordia, la Chiajna.

CFR Cluj e pe locul 8 cu 46 de puncte.

Urmează derby-ul pentru Europa

În condiţiile în care Petrolul (61 de puncte) pare favorită să prindă un loc pe podium, etapa viitoare, urmează un derby pentru Liga Europa. Pandurii va juca, acasă, cu Astra (miecuri, 29 mai, ora 21.30).

Dacă nu va prinde locul 3, atunci Astra va spera ca Petrolul să câştige finala Cupei României în faţa CFR-ului pentru ca şi locul 4 din Liga I să meargă în Liga Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite