Arabia Saudită, în stare de şoc: Şumudică a lăsat 12 morţi în urma sa, după ultimul meci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Ultimul meci al tehnicianului român la Al-Shabab Riad a fost unul tragic! Pentru că remiza albă cu Al-Ahli Jeddah a condamnat această echipă, una dintre cele mai bogate din Asia, la prima retrogradare din istoria ei de 85 de ani. Deznodomântul a avut urmări teribile printre fani.

Marius Şumudică (51 de ani) a bifat, probabil, cel mai dramatic 0-0 din cariera sa de antrenor, în partida Al-Shabab – Al-Ahli, din ultima etapă a campionatului saudit.

Un meci fără miză pentru gazde a fost de ”totul sau nimic” pentru formaţia vizitatoare, una dintre cele mai mari din Arabia Saudită. Pentru că, în acest sezon, gruparea din Jeddah, campioană de trei ori şi finalista Ligii Campionilor Asiei în două rânduri, a ajuns într-o situaţie de neimaginat până acum câţiva ani: în lupta pentru evitarea retrogradării. Ca să rămână în prima ligă, Al-Ahli avea nevoie de un succes pe terenul echipei lui Şumudică. De aceea, în zilele premergătoare meciului, s-a speculat, aşa cum se întâmplă şi în fotbalul românesc, pe marginea corectitudinii partidei. Pe teren însă, s-a risipit orice urmă de îndoială: Al-Shabab, fără miză, şi-a apărat corect şansele şi a trimis Al-Ahli în liga secundă în urma remizei albe cu care s-a încheiat partida.

De asta a şi făcut Marius Şumudică nişte gesturi bizare, sufocându-l pe prinţul de la Al-Shabab cu pupături în văzul lumii, atât pe teren, imediat după fluierul de final, cât şi în zona mixtă, când Khalid Al-Baltan discuta cu presa. Gesturile teatrale ale românului, menite să sublinieze corectitudinea prinţului, l-au stânjenit vizibil pe Al-Baltan. Care, a doua zi după meci, a şi „răsplătit“ afecţiunea exagerată a lui Şumudică la adresa sa: l-a înlocuit cu spaniolul Quique Setién (63 de ani), antrenor al Barcelonei în 2020.

Sumudica

Presa saudită: 12 fani au murit!

Revenind la Al-Ahli, retrogradarea „verzilor“ din Jeddah, a avut urmări tragice într-o ţară în care fotbalul e un sport extrem de iubit. Potrivit presei saudite, 12 suporteri ai lui Al-Ahli au murit de necaz, după ce favoriţii lor au retrogradat pentru prima dată în istoria clubului fondat în 1937!

„Îmi pare rău pentru Al-Ahli, dar noi ne-am apărat corect şansele“, a spus Şumudică. Şi Cosmin Contra, care a fost la rivala din Jeddah, Al-Ittihad, a comentat subiectul intens mediatizat al retrogradării „verzilor“: „E trist că a picat o formaţie de tradiţie, rivala noastră din oraş. Sper însă să revină în prima ligă, cât mai repede, şi mai puternică“.

11  meciuri a adunat Laurenţiu Reghecampf la Al-Ahli Jeddah, fiind singurul antrenor român din istoria clubului, în perioada aprilie – mai 2021: 3 victorii, 4 remize, 4 înfrângeri.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite