Novak Djokovici a pierdut procesul: Trebuie să părăsească Australia şi să plătească cheltuielile de judecată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Viza lui Novak Djokovici a fost anulată, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Novak Djokovic pierde procesul în instanţă. Sârbul va fi obligat să părăsească Australia, după ce trei judecători ai Curţii Federale au dat dreptate guvernului în decizia de a-i anula viza. Decizia a fost luată în unanimitate.

Instanţa a permis ca ordinele să fie transmise în direct şi, în mod neobişnuit, a permis, de asemenea, presei "să transmită în direct această emisiune şi să o înregistreze în scopul unei relatări corecte şi precise".

Avocaţii sportivului susţin că decizia de a anula viza este invalidă, fiind ilogică, iraţională sau nerezonabilă. La rândul său, apărătorul ministrului Imigraţiei spune că motivele invocate de apărătorii lui Djokovic nu stau în picioare.

Şeful completului de judecată James Allsop a spus că "este un caz foarte complicat şi este imposibil de ajuns la un acord între cei trei judecători atât de repede, dar cazul va fi soluţionat cu celeritate din cauza implicaţiilor sale".

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic au durat între orele 00:30 şi 05:30 (ora României), cu o pauză de o oră.

Dacă va câştiga apelul, Djokovici, 34 de ani, va putea evolua la Australian Open, grand slam care începe luni. Dacă va pierde, el va trebui să părăsească Australia şi poate primi o interdicţie de trei ani de a intra în statul de la Antipozi.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite