Vaccinul împotriva COVID-19 realizat de Moderna, „extrem de eficient” la adolescenţi cu vârste între 12 şi 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul a fost „în general bine tolerat", iar „până acum
nu s-a înregistrat vreo îngrijorare cu privire la siguranţa sa”.
Vaccinul a fost „în general bine tolerat", iar „până acum nu s-a înregistrat vreo îngrijorare cu privire la siguranţa sa”.

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că vaccinul său anti-Covid-19 este "extrem de eficient" la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, conform rezultatelor complete ale studiilor clinice, relatează AFP. Compania intenţionează să depună o cerere de autorizare, la începutul lunii iunie, la autorităţile de reglementare din întreaga lume.

„Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea covid-19 la adolescenţi. Vom prezenta aceste rezultate FDA şi autorităţilor de reglementare din lume la începutul lui iunie şi vom cere o autorizaţie ", declară, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Studiul Moderna a vizat 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani - în Statele Unite, dintre care două triemi au fost vaccinaţi cu vaccinul, iar o treime cu un placebo. În urma vaccinării cu o doză, s-a înregistrat o eficienţă de 93%.

„După vaccinarea cu două doze, niciun caz de Covid-19 nu s-a înregistrat în grupul vaccinat, în timp ce în cel vaccinat cu un placebo s-au înregistrat patru (cazuri), rezultând o eficienţă a vaccinului de 100% la 14 zile de la a doua doză", anunţă în comunicat Moderna.

Alt vaccin anti-Covid, al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech, a fost autorizat deja, la această categoerie de vârstă, în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite