UNICEF: Trei milioane de copii din ţările afectate de Ebola vor fi vaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei milioane de copii din ţările africane care au fost afectate de epidemia cu Ebola vor fi vaccinaţi în cadrul unei campanii de imunizare, anunţă Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, care a început la 24 aprilie şi se va încheia la 30 aprilie, în Guineea, Liberia şi Sierra Leone va avea loc o amplă acţiune de vaccinare contra unor boli precum rujeola şi poliomielita, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, „intensificarea programelor de vaccinare, care au fost întrerupte din cauza epidemiei, va salva vieţi”, a subliniat Manuel Fontaine, director regional al UNICEF pentru Africa Centrală şi de Vest.

Actuala campanie de imunizare are loc în condiţiile în care pericolul febrei hemoragice Ebola persistă şi, prin urmare, cadrele medicale implicate trebuie să respecte cu stricteţe o serie de măsuri de siguranţă, purtând haine şi mănuşi de protecţie şi spălându-se cu regularitate pe mâini.

Potrivit rapoartelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în aceste trei ţări africane s-au înregistrat peste 26.000 de cazuri de Ebola şi 10.000 de decese provocare de această boală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite