Un austriac cu origini româneşti a mers de la Viena la Reghin pe jos pentru a strânge donaţii pentru câinii fără stăpân din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandor Buz

Sandor Buz,  un austriac cu origini româneşti, a făcut o călătorie de peste o mie de kilometri, din Viena la Reghin, judeţul Mureş, pentru a strânge donaţii pentru câinii fără stăpân.

Călătoria sa a început pe 4 aprilie, din Viena, iar de atunci a mers pe jos, zilnic, între 20 şi 30 de kilometri. Destinaţia - Reghin. În cei 1300 de kilometri parcurşi, tovarăş de drum i-a fost câinele său, Gyango, adoptat chiar din România.

„Numele meu este Sandor, el este Gyango. Am mers pe jos din Austria până aici, în Reghin. El era de doi, poate trei ani pe stradă. Era un câine fără stăpân. Şi a mai stat doi ani în adăpost, iar acum este prietenul meu bun“, a spus Sandor Buz pentru Observator. 

Sandor este născut în România, dar s-a mutat în Austria când era doar un copil. A decis să facă această călătorie pentru a putea strânge bani din donaţii pentru adăpostul de câini din Reghin. Sandor a fost sprijinit în această poveste şi de o asocaţie pentru protecţia animalelor din Austria.

Banii strânşi de austriac au ajuns la Primăria Reghin. „Cu aceste donaţii o să facem un program de castrare pentru căţeluşi. Vom ajuta adăpostul, să facem un loc bun pentru căţeluşi. Acesta este planul“, a spus el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite