Românii, viziune sumbră asupra viitorului:  A crescut cu peste 30% numărul celor care cred că situaţia României se înrăutăţeşte SONDAJ

Românii, viziune sumbră
asupra viitorului:  A crescut cu peste 30%
numărul celor care cred că situaţia României se înrăutăţeşte SONDAJ

FOTO Shutterstock

Un sondaj realizat de INSCOP arată că 44,6% dintre românii cred că situaţia generală a României peste 30 de ani va fi mai rea decât în prezent. În urmă cu 7 ani, doar 12% aveau această viziune, în timp ce 52% credeau că vor veni vremuri mai bune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sondajul INSCOP a fost realizat pe baza datelor obţinute telefonic de la 854 de respondenţi, în perioada 2-5 septembrie. 63% dintre aceştia consideră că situaţia din ţara noastră este mai rea decât după căderea comunismului, 23,4% mai bună, iar 9,3% cred că este la fel.

Dintr-un sondaj similar, realizat în urmă cu 7 ani de INSCOP, la comanda Adevărul, pe un eşantion de 1076 de persoane, reiese că românii erau mai optimişti în 2015. Atunci, 40,5 % considerau că viaţa la 25 de ani de la căderea comunismului este mai rea, în timp ce procentul celor credeau că situaţia era mai bună era de 32,9%. Dintre cei chestionaţi, 17,2% spuneau că lucrurile au stagnat după 1989.

În ceea ce priveşte viitorul ţării, 44,6% dintre cei chestionaţi în prezent sunt de părere că situaţia generală a României peste 30 de ani va fi mai rea, 30,9% cred ca va fi mai bine, iar 11,6 procente consideră că va rămâne la fel ca în prezent.

52% dintre respondenţii sondajului din 2014 credeau că în următorii 25 de ani situaţia României va fi mai bună, iar 12% considerau că va fi mai rea, în timp de 23,3% erau de părerea că va rămâne la fel.

Rezultatele sondajelor au fost publicate de directorul INSCOP Research, Remus Ioan Ştefureac, pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările