Sindicaliştii din poliţie şi penintenciare anunţă noi proteste de luna viitoare

Sindicaliştii din poliţie şi penintenciare anunţă noi proteste de luna viitoare

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliştii din poliţie, penintenciare dar şi militarii trecuţi în rezervă au anunţat că va avea loc un nou protest încă de la începutul lunii februarie.

Protestul este programat pe data de 2 februarie şi va avea loc în Piaţa Victoriei din Bucureşti. începând cu ora 11:00.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată, solicită, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare - Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, actualizarea pensiilor militare, precum şi calcularea sporurilor şi cuantumului indemnizaţiei de chirie la valoarea anului 2022.

Aceştia mai anunţă că săptămâna aceasta organizaţiile sindicale din Poliţie şi penitenciare vor solicita întâlniri cu ministrul Afacerilor Interne şi cu ministrul Justiţiei. 

"În situaţia în care miniştrii de resort nu oferă garanţii reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanţii angajaţilor, preşedinţii organizaţiilor sindicale din poliţie şi din penitenciare, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor militarilor rezervişti se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianţă de guvernare, pentru a aduce la cunoştinţa decidenţilor politici revendicările angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională", se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi seară de către organizaţiile sindicale reprezentative pentru aceste sectoare.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările