România oferă gratuit Ucrainei viziere, combinezoane şi măşti de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost stabilite cantităţile de produse de urgenţă medicală care se transferă gratuit către Ucraina Foto: Arhivă
Au fost stabilite cantităţile de produse de urgenţă medicală care se transferă gratuit către Ucraina Foto: Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul gratuit pentru Ucraina. Din categoria produselor care vor fi trimise fac parte: combinezoane, măşti chirurgicale, viziere, măşti FFP3 şi măşti FFP2. De asemenea, s-a stabilit majorarea stocurilor echipamentelor medicale, majorări necesare pentru buna desfăşurare a campaniei de vaccinare.

Având în vedere solicitarea autorităţilor din Ucraina, transmisă Centrului EuroAtlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (NATO-EADRCC) pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19, CNSU a adopatat astăzi Hotărârea necesară şi a aprobat categoria şi cantităţile de produse de urgenţă medicală care se transferă gratuit.

 Hotărîrea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

Art.1 - (1) Se aprobă acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantităţile de produse prevăzute în anexa nr. 1. (2) Cantităţile prevăzute la alin. (1) sunt alocate din stocurile de urgenţă medicală, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Art.2 - Se aprobă majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare, conform prevederilor anexei nr. 2.

Art.3 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 2, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului” se arată în Hotărârea nr. 23 din 22.04.2021.

Categoriilor şi cantităţilor de produse de urgenţă medicală care se transferă gratuit către Ucraina

  • Combinezoane buc. 50.000
  • Măşti chirurgicale buc. 500.000
  • Măşti FFP2 buc. 25.000 
  • Măşti FFP3 buc. 25.000
  • Viziere buc. 10.000

Lista produselor şi echipamentelor medicale cu care se majorează stocurile de urgenţă:

  • Combinezoane buc. 50.000
  • Măşti chirurgicale buc. 500.000
  • Măşti FFP2 buc. 25.000 
  • Măşti FFP3 buc. 25.000
  • Viziere buc. 10.000
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite